Як створити надійні паролі для облікових записів: кілька простих порад

Час читання: 2 хв.
Як створити надійні паролі для облікових записів: кілька простих порад

Про те, як користувачі самостійно створюють паролі, ходять легенди і анекдоти. Завжди згадуються варіанти “qwerty”, “Пароль”та ” 12345″. Але якщо відкинути жарти, надійні паролі-це дуже важлива частина вашої безпеки і конфіденційності.

Реклама

Пароль захистить вас від різних типів хакерських атак. Для підвищення безпеки важливо завжди використовувати унікальний і складний пароль для кожного облікового запису користувача та регулярно оновлювати його.

Небезпека слабких паролів

Ризики слабких паролів можуть бути критичними:

  • Крадіжка даних: якщо зловмисник зламає ваш пароль, він може отримати доступ до вашого облікового запису та викрасти особисту інформацію, маніпулювати даними або зловживати обліковим записом.
  • Крадіжка особистих даних: зловмисники можуть використовувати вкрадені або зламані паролі для доступу до особистої інформації та крадіжки особистих даних. Зловмисники видадуть себе за вас і отримають доступ до ваших облікових записів або даних.
  • Витік даних: якщо ви використовуєте один пароль для кількох облікових записів користувачів і один із цих облікових записів зламано, зловмисники можуть отримати доступ до всіх інших облікових записів із тим самим паролем. Це може призвести до значного витоку даних, передачі особистої чи конфіденційної інформації в чужі руки.
  • Втрата конфіденційності та конфіденційності: ненадійні паролі можуть поставити під загрозу особисту інформацію або повідомлення в облікових записах електронної пошти, соціальних мережах або інших онлайн-сервісах, що призведе до втрати конфіденційності та конфіденційності.
  • Фінансові збитки: якщо банківський рахунок або сервіс онлайн-платежів зламано, зловмисники можуть викрасти гроші або здійснити несанкціоновані перекази. Фінансові втрати можуть бути значними.
Зараз читають  Топ-10 професій, які ШІ може замінити в майбутньому

Тому надійні паролі та PIN-коди є центральними для автентифікації, механізму, який захищає інформацію від несанкціонованого доступу.

Як виглядає надійний пароль

Коли ви створюєте новий пароль, обов’язково дотримуйтеся цих правил.

  • Пароль не повинен мати відношення до вас (наприклад, дата народження, ім’я) або ваше ім’я для входу.
  • Пароль містить принаймні 12 символів і бажано містити цифри, великі та малі літери та спеціальні символи. Чим довше, тим краще.
  • Пароль є нетривіальним, тобто містить не більше двох однакових символів або простих цифрових послідовностей (наприклад, AAA, 888, abcd, QWERT, 9876 тощо).
  • Пароль не є ідентичним іншому паролю, особливо тому, який використовується для особистих цілей чи Інтернету. Загалом, вам слід вибрати окремий пароль для кожної програми.
  • Пароль не генерується системою. Перед першим використанням системи паролі за замовчуванням необхідно замінити індивідуальними безпечними паролями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОgazeta.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.