Лайфхак: як однією кнопкою прискорити зарядку смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Експерти розповіли про деякі прості способи прискорити поновлення роботи вашого улюбленого гаджета. Розбираємось у простих хитрощах технології зарядки.

 

Переведення смартфона в режим польоту дозволить значно прискорити заряджання за рахунок відключення всіх зовнішніх джерел споживання енергії, таких як Wi-Fi, Bluetooth та мобільний зв’язок.

Ще одна порада від експерта – відключіть геолокацію. Так ви продовжите час роботи гаджета на одному заряді, тому що ця функція теж дуже енерговитратна.

Експерти також застерігають від активного використання смартфона під час заряджання, оскільки це може викликати підвищене зношування елементів батареї через одночасне заряджання та розрядження. Тому, для ефективного заряджання та збереження життєвого циклу батареї, рекомендується використовувати режим польоту та мінімізувати активне використання пристрою під час підзарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ще продовжити життя батареї смартфона

Для продовження терміну служби акумулятора смартфона слід враховувати наступні моменти:

  • Уникайте частих циклів заряджання, не розряджайте пристрій до нуля і намагайтеся не заряджати батарею понад 80%. Оптимальним вважається діапазон заряду від 20 до 80%.
  • Не залишайте пристрій на зарядці вночі, оскільки це може негативно вплинути на акумулятор.
  • Використовуйте лише офіційні адаптери та зарядні пристрої, щоб уникнути виходу батареї з ладу.
  • Уникайте заряджання пристрою на сонці або поруч із нагрівальними елементами, щоб уникнути перегріву та погіршення стану гаджета.

А ми радимо знімати чохол під час зарядки смартфона. Відразу кілька небезпек підстерігають під час заряджання, якщо залишити апарати в чохлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.