5 способів зарядити мобільний телефон, коли немає електрики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розряд батареї мобільного телефону може бути дуже неприємною подією, але ситуація стає ще складнішою, коли в будинку немає електрики. На щастя, цю ситуацію можна вирішити, оскільки існують оригінальні та ефективні способи заряджання смартфона в таких умовах.

Не залишайтеся без зв’язку, коли вдома з якихось причин немає електрики, адже підтримка пристрою в робочому стані вкрай важлива в наш час. Тому в цій статті ми розповімо вам про 5 способів простого заряджання телефону без необхідності підключати його до розетки

Портативний зарядний пристрій

Портативний зарядний пристрій, також відомий як зовнішній акумулятор або Powerbank, – це практичне рішення для заряджання мобільного телефону без використання електрики. Ці пристрої мають різну ємність і розміри, що дає змогу брати їх із собою куди завгодно, навіть якщо ви перебуваєте в дорозі. З їхньою допомогою можна легко і просто підзарядити акумулятор мобільного пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автомобільний зарядний пристрій

Ще одним дуже ефективним варіантом у разі відключення електроенергії є автомобільний зарядний пристрій. Більшість сучасних і не дуже сучасних автомобілів оснащені вбудованими USB-портами, які дають змогу під’єднати смартфон і зарядити його від власного акумулятора. Навіть якщо у вашому автомобілі немає USB-порту, можна придбати комплект зарядного пристрою, до якого часто входять необхідні порти для заряджання мобільних пристроїв.

Сонячна батарея

З іншого боку, сонячні зарядні пристрої – це екологічно чисте та ефективне рішення для заряджання мобільного телефону в умовах відсутності електрики. Ці пристрої, що продаються в спеціалізованих магазинах, оснащені сонячними панелями, що перетворюють сонячну енергію на електрику, яку потім використовують для зарядки смартфонів і навіть планшетів. Це, безумовно, ідеальний варіант у надзвичайних ситуаціях.

9-вольтові батареї

В екстрених випадках для мінімального заряду телефону можна використовувати звичайні батарейки, наприклад, ААА або 9-вольтові, які в кінцевому підсумку допоможуть збільшити заряд батареї на кілька відсотків. За допомогою автомобільного зарядного пристрою і відповідного USB-кабелю можна з’єднати одну або кілька таких батарейок з провідним металевим предметом, наприклад ключем або скріпкою, для отримання повільного, дуже повільного, але корисного зарядження в разі крайньої необхідності.

USB-порт ноутбука

Якщо під рукою є ноутбук, можна зарядити телефон через USB-порт комп’ютера. Це найпростіший спосіб, але важливо зазначити, що заряджання відбуватиметься повільно, набагато повільніше, ніж зазвичай. Однак ноутбук повинен мати достатній заряд батареї, бути ввімкненим або перебувати в сплячому режимі, щоб мати змогу заряджати будь-який пристрій, інакше заряджання буде неможливим.

Безсумнівно, відсутність електрики вдома з будь-якої причини не означає, що у вас має розрядитися акумулятор мобільного телефону. За допомогою описаних вище способів можна зарядити смартфон і підтримувати його в робочому стані навіть у разі відключення електрики.

Переконайтеся, що у вас є портативний зарядний пристрій, автомобільний зарядний пристрій або подумайте про інвестування в зарядні пристрої на сонячних батареях для надзвичайних ситуацій. Існує кілька варіантів, просто виберіть той, який найкраще відповідає вашим потребам і бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.