Статті

5 причин залишитися на Windows 10 і не оновлюватися до Windows 11

Share

Незважаючи на деякі покращення, які користувачі відзначають у новій ОС від Microsoft, свої переваги є у надійної та перевіреної Windows 10. Розглянемо, чи оновлюватися до Windows 11 чи не варто?

Системні вимоги

У Windows 10 вимоги до апаратної складової значно м’якше, за рахунок чого ця ОС краще підходить для не найсучасніших ПК та ноутбуків. У той же час Windows 11 неодноразово критикувала користувачів і експертів за занадто високі системні вимоги, особливо ті, які пред’являються до процесора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

FPS та загальна продуктивність в іграх

За цими критеріями обидві операційні системи практично ідентичні. Так, тести показали, що у вимогливих та ресурсомістких іграх вони демонструють подібні результати. При цьому функціонал перетворення діапазону AutoHDR зараз доступний і в Windows 10, як і технологія DirectStorage, яка прискорює завантаження ігор.

Актуальність Windows 10

“Десятка”, оновлена ​​до версії 22 H2, все ще має фірмову підтримку, яка заявлена ​​виробником до 14.10.2025. А це дозволяє говорити про те, що Windows 10 залишиться актуальною операційною системою ще мінімум півтора роки, за які в Microsoft може з’явитися нова ОС 12-ї генерації. І міграція на нову систему у разі може статися без установки Windows 11.

Звичка

Це дуже вагомий аргумент на користь Windows 10, адже люди вважають за краще використовувати те, що зручно і довело свою надійність. Чи варто оновлюватися до Windows 11 та звикати заново? Не всім подобається звикати до нового інтерфейсу та функціоналу. І це справедливо як щодо розваг, так і щодо роботи. А те, що нова ОС у деяких аспектах суттєво різниться з Windows 10, лише додасть незручностей у плані необхідності переучуватись та підлаштовуватись по нові реалії.

Відсутність ексклюзивів

У Windows 11 безліч невеликих нововведень, проте попередня версія операційної системи здатна вирішувати абсолютно ті самі завдання. Це пояснюється тим, що в оновленнях Windows 10 виробники так чи інакше вже додали ті функції, які спочатку заявлялися як ексклюзивні для Windows 11. Відмінним прикладом є опція AutoHDR, про яку йшлося вище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024

    Експерти назвали СМС, які не можна зберігати у телефоні

    Чи думали ви, які SMS-повідомлення зберігаються у вас на телефоні? Незважаючи на те, що ними…

    12.05.2024