5 причин залишитися на Windows 10 і не оновлюватися до Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на деякі покращення, які користувачі відзначають у новій ОС від Microsoft, свої переваги є у надійної та перевіреної Windows 10. Розглянемо, чи оновлюватися до Windows 11 чи не варто?

Системні вимоги

У Windows 10 вимоги до апаратної складової значно м’якше, за рахунок чого ця ОС краще підходить для не найсучасніших ПК та ноутбуків. У той же час Windows 11 неодноразово критикувала користувачів і експертів за занадто високі системні вимоги, особливо ті, які пред’являються до процесора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

FPS та загальна продуктивність в іграх

За цими критеріями обидві операційні системи практично ідентичні. Так, тести показали, що у вимогливих та ресурсомістких іграх вони демонструють подібні результати. При цьому функціонал перетворення діапазону AutoHDR зараз доступний і в Windows 10, як і технологія DirectStorage, яка прискорює завантаження ігор.

Актуальність Windows 10

“Десятка”, оновлена ​​до версії 22 H2, все ще має фірмову підтримку, яка заявлена ​​виробником до 14.10.2025. А це дозволяє говорити про те, що Windows 10 залишиться актуальною операційною системою ще мінімум півтора роки, за які в Microsoft може з’явитися нова ОС 12-ї генерації. І міграція на нову систему у разі може статися без установки Windows 11.

Звичка

Це дуже вагомий аргумент на користь Windows 10, адже люди вважають за краще використовувати те, що зручно і довело свою надійність. Чи варто оновлюватися до Windows 11 та звикати заново? Не всім подобається звикати до нового інтерфейсу та функціоналу. І це справедливо як щодо розваг, так і щодо роботи. А те, що нова ОС у деяких аспектах суттєво різниться з Windows 10, лише додасть незручностей у плані необхідності переучуватись та підлаштовуватись по нові реалії.

Відсутність ексклюзивів

У Windows 11 безліч невеликих нововведень, проте попередня версія операційної системи здатна вирішувати абсолютно ті самі завдання. Це пояснюється тим, що в оновленнях Windows 10 виробники так чи інакше вже додали ті функції, які спочатку заявлялися як ексклюзивні для Windows 11. Відмінним прикладом є опція AutoHDR, про яку йшлося вище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.