Статті

Назвали ознаки того, що ваш телефон прослуховується

Share

Прослуховування телефонів без дозволу власника незаконне. На жаль, це зустрічається досить часто. Якщо є підозри, що пристрій прослуховується або передає третім особам ваші особисті листування, потрібно екстрено виконати такі дії.

Як вирахувати дії зловмисників?

1. Затримка під час вимкнення телефона

Якщо під час вимкнення ви спостерігаєте велику затримку в роботі телефону або навіть скасування вимкнення, то, імовірно, пристрій зламано і йде прослуховування. Будьте пильні впродовж кількох вимкнень, оскільки описана проблема може бути спричинена збоями в програмному забезпеченні телефону.

2. Фоновий шум і перешкоди

Під час телефонної розмови можуть спостерігатися шуми і перешкоди, якщо ваш пристрій прослуховується. Різні клацання та відлуння, звісно, можуть бути спричинені навколишнім середовищем, але якщо ці звуки мають пульсуючий характер, то це вже серйозна проблема.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Дивна активність

Незвичайна поведінка вашого смартфона може бути сигналом віддаленого управління пристроєм. Будьте пильні, якщо екран телефону сам по собі раптово загоряється, пристрій вмикає музику або самостійно вимикається.

4. Висока температура батареї

Одна з імовірних ознак прослуховування пристрою – це перегріта батарея. Її сильний перегрів буває в разі тривалого використання телефона. Якщо ви в цей час ним не користувалися, а його батарея нагріта, потрібно діяти без зволікання.

5. Телефон розряджається дуже швидко

Якщо максимальна ємність акумулятора в порядку, а телефон розряджається швидше, ніж зазвичай, найімовірніше, він використовується кимось без вашого відома.

Що робити, якщо телефон прослуховується?

Спосіб 1. Заводські налаштування

Щоб позбутися прослуховування телефону зловмисниками, можна перезавантажити його до заводських налаштувань. З мобільного пристрою буде видалено всю інформацію.

Спосіб 2. Встановлення антивірусної програми

Як правило, шахраї встановлюють саме шкідливе ПЗ, тому позбуватися його потрібно стандартними інструментами. Оскільки йдеться про мобільний пристрій, то на смартфонах на Android зручніше завантажити антивірусну програму, яка користується найбільшою популярністю і може забезпечити хороший ступінь захисту.

Спосіб 3. Оператор стільникового зв’язку

Якщо користувач гарантовано впевнений у тому, що його пристрій прослуховується, то найкраще звернутися безпосередньо до оператора стільникового зв’язку або в авторизований сервісний центр. Фахівці допоможуть визначити наявність програмного забезпечення зловмисників та інших прослуховуючих пристроїв на телефоні. Також вони можуть проаналізувати, які підключення відбувалися до даного телефону.

Повністю унеможливити прослуховування телефону можна тільки в тому випадку, якщо воно здійснюється шахраями. Пишіть у коментарях, чи зустрічалися ви з подібною проблемою?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024

    Фінська компанія HMD випустить смартфон у відомому дизайні лінійки Nokia Lumia

    Фінська компанія HMD відроджує легендарний дизайн Fabula, відомий за моделями Nokia N9 та ранніми смартфонами…

    20.05.2024

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024

    Названо критичні помилки під час використання бездротової зарядки

    Зараз бездротова зарядка стає все популярнішою серед користувачів різних гаджетів. Однак важливо цією функцією правильно…

    20.05.2024

    Новий ChatGPT-4o “вражає” своїми можливостями

    Літера «o» означає Omni, що говорить про можливості роботи ШІ не тільки з текстом, але…

    20.05.2024