Статті

Відомо, чи справді ефективна оптимізована нічна зарядка на смартфонах

Share

На батареї смартфонів впливає низка факторів. Батареї не можуть служити роками. З часом батареї деградують і не тримають свій початковий заряд. Існує кілька функцій, які можуть допомогти акумулятору служити довше і добре працювати. Одна з них – оптимізована нічна зарядка. Давайте обговоримо це більш детально нижче.

Почнемо з того, що вам не потрібно дотримуватися надто багато правил, щоб подовжити термін служби вашого акумулятора. Існують певні умови, встановлені виробниками. Наприклад, не розряджати смартфон до 0%, не залишати його підключеним на тривалий час, не перегрівати, не зловживати швидкою зарядкою тощо.

Ще одна важлива порада, яку дають майже всі виробники – не заряджати смартфони на ніч. Причиною цього є те, що пристрій завжди досягає 100%, розряджається на кілька відсотків, а потім знову відновлюється до 100%. Це занадто багато циклів. На жаль, не всі користувачі можуть повністю відмовитися від нічної зарядки. Іноді це єдиний час, коли пристрій не потрібно використовувати. Що можна зробити в такому випадку?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів постійно враховують побажання користувачів і вдосконалюють свої пристрої. Це стосується і нічної зарядки. Бренди включили спеціальні функції, такі як:

  • Телефон заряджається до 80% й відключається.
  • Усю ніч просто стоїть підключений до зарядного пристрою.
  • Решту 20% смартфон заряджає перед пробудженням власника.

Далі розберемо цю функцію детальніше, так як різні бренди користуються різними технологіями.

iPhone

Цей бренд встановив оптимізовану зарядку на усіх пристроях із ОС 13 і вище. Функція дуже продумана. Смартфон може аналізувати розпорядок дня власника і таким чином підлаштовувати нічні оптимізовані заряджання. Увімкнути функцію можна так:

  1. Зайти у налаштування у розділ “Акумулятор”.
  2. Відкрити “Стан акумулятора”.
  3. Увімкнути оптимізовану нічну зарядку.

OnePlus

Система зарядки цього виробника базується на машинному навчанні. Смартфон оцінює, коли власник активний, а коли пристрій не використовується. Відповідно до цього налаштовує нічну зарядку. Сам акумулятор заряджається до 80%, потім зупиняється і відновлює зарядку за 100 хвилин до того, як власник прокинеться. Ця функція також вмикається в налаштуваннях.

OPPO, Realme

Оптимізована технологія зарядки заснована на системі Battery Guard. Вона дещо відрізняється від попередніх версій. Смартфон також заряджається до 80% і підзаряджається до того, як вранці пролунає перший будильник. Це теж досить корисно, особливо якщо будильник постійно увімкнений. Ця функція активується в розділі налаштувань батареї.

Цей простий режим допомагає підтримувати батарею в хорошому стані, особливо якщо її доводиться заряджати вночі, а часу на відновлення заряду в інший час доби немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024