Відомо, чи справді ефективна оптимізована нічна зарядка на смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На батареї смартфонів впливає низка факторів. Батареї не можуть служити роками. З часом батареї деградують і не тримають свій початковий заряд. Існує кілька функцій, які можуть допомогти акумулятору служити довше і добре працювати. Одна з них – оптимізована нічна зарядка. Давайте обговоримо це більш детально нижче.

Почнемо з того, що вам не потрібно дотримуватися надто багато правил, щоб подовжити термін служби вашого акумулятора. Існують певні умови, встановлені виробниками. Наприклад, не розряджати смартфон до 0%, не залишати його підключеним на тривалий час, не перегрівати, не зловживати швидкою зарядкою тощо.

Ще одна важлива порада, яку дають майже всі виробники – не заряджати смартфони на ніч. Причиною цього є те, що пристрій завжди досягає 100%, розряджається на кілька відсотків, а потім знову відновлюється до 100%. Це занадто багато циклів. На жаль, не всі користувачі можуть повністю відмовитися від нічної зарядки. Іноді це єдиний час, коли пристрій не потрібно використовувати. Що можна зробити в такому випадку?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів постійно враховують побажання користувачів і вдосконалюють свої пристрої. Це стосується і нічної зарядки. Бренди включили спеціальні функції, такі як:

  • Телефон заряджається до 80% й відключається.
  • Усю ніч просто стоїть підключений до зарядного пристрою.
  • Решту 20% смартфон заряджає перед пробудженням власника.

Далі розберемо цю функцію детальніше, так як різні бренди користуються різними технологіями.

iPhone

Цей бренд встановив оптимізовану зарядку на усіх пристроях із ОС 13 і вище. Функція дуже продумана. Смартфон може аналізувати розпорядок дня власника і таким чином підлаштовувати нічні оптимізовані заряджання. Увімкнути функцію можна так:

  1. Зайти у налаштування у розділ “Акумулятор”.
  2. Відкрити “Стан акумулятора”.
  3. Увімкнути оптимізовану нічну зарядку.

OnePlus

Система зарядки цього виробника базується на машинному навчанні. Смартфон оцінює, коли власник активний, а коли пристрій не використовується. Відповідно до цього налаштовує нічну зарядку. Сам акумулятор заряджається до 80%, потім зупиняється і відновлює зарядку за 100 хвилин до того, як власник прокинеться. Ця функція також вмикається в налаштуваннях.

OPPO, Realme

Оптимізована технологія зарядки заснована на системі Battery Guard. Вона дещо відрізняється від попередніх версій. Смартфон також заряджається до 80% і підзаряджається до того, як вранці пролунає перший будильник. Це теж досить корисно, особливо якщо будильник постійно увімкнений. Ця функція активується в розділі налаштувань батареї.

Цей простий режим допомагає підтримувати батарею в хорошому стані, особливо якщо її доводиться заряджати вночі, а часу на відновлення заряду в інший час доби немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.