Чому LED-лампочки занадто часто перегорають

Чому LED-лампочки занадто часто перегорають
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великою перевагою світлодіодних ламп є те, що вони можуть працювати десятки тисяч годин. Якщо ваші лампочки часто перегорають, на це може бути причина. Давайте розглянемо найпоширеніші причини.

На відміну від ламп розжарювання, світлодіодні лампи фактично не перегорають. Так зване перегорання в лампах розжарювання відбувається, коли нитка розжарювання буквально перегорає або пошкоджується. Світлодіодні лампи, з іншого боку, мають тенденцію тьмяніти і поступово втрачати свою яскравість протягом десятків тисяч годин.

Якщо світлодіодна лампа гасне в традиційному розумінні, наприклад, перестає працювати після увімкнення, причиною є інші проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недорогі лампочки

Купуючи дуже недорогі лампи розжарювання, ви не надто ризикуєте. Зрештою, технологія досить добре відпрацьована, а конструкція цих ламп досить проста.

З іншого боку, світлодіодні лампи складаються з плати та світлодіодів і є більш складними, ніж лампи розжарювання. Якщо ви купите дешеву світлодіодну лампу, не дивуйтеся, якщо вона передчасно вийде з ладу.

Перегрів

Електроніка боїться надмірного нагрівання, і друкована плата всередині світлодіодних ламп не є винятком.

Що вбиває світлодіоди в більшості будинків, так це вбудовані точкові світильники, які можуть призвести до перегріву лампочок. Тому важливо забезпечити хорошу циркуляцію повітря навколо лампи і не ховати її в тінь від перегріву.

Крім того, недорогі світлодіодні лампи дуже легкі, тому що не розсіюють тепло в достатній мірі, а дорогі – важкі, тому що містять теплорозсіювальний матеріал в цоколі. Деякі конструкції мають вентиляційні отвори для охолодження з боків і зверху лампочки, тому цей варіант можна розглянути.

Вимикачі не підходять

Світлодіодні лампи не завжди працюють належним чином зі старими вимикачами. Наприклад, старі вимикачі призначені для ламп розжарювання.

Якщо світлодіодні лампи вимикаються лише в певних кімнатах або там, де встановлені диммери, можливо, настав час оновити вимикач.

Проблеми з напругою

Однак, якщо немає очевидних причин для “вимкнення” лампочок, вони можуть бути чутливими до коливань напруги.

Якщо світлодіодна лампа вимикається, коли вимикач знаходиться в положенні “увімкнено”, або час від часу вимикається і виходить з ладу передчасно, особливо через кілька днів, це може бути наслідком перенапруги. Такі проблеми повинен діагностувати електрик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.