Статті

Наскільки більше мобільного трафіку витрачатиме 5G

Share

5G – найновіший стандарт бездротового зв’язку. Вища швидкість інтернету — це непогано, але чи варта вона того, якщо ви витрачаєте більше трафіку? І чи буде 5G додатково витрачати мобільний інтернет ?

Насправді підключення до Інтернету не має жодного відношення до того, скільки даних ви використовуєте. Стандарти 5G , як і LTE, 3G , Wi-Fi просто визначають швидкість передачі.

Якщо говорити про аналогію, представте 5G або будь-яке інше підключення до інтернету як обмеження швидкості на дорозі. Обмеження швидкості визначає, наскільки швидко можуть рухатись автомобілі, а не те, скільки машин може перебувати на трасі. П’ять автомобілів це п’ять автомобілів, незалежно від обмеження швидкості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Те ж саме можна сказати і про 5G . Якщо ви завантажуєте файл розміром 1 Гбайт, саме стільки даних ви використовуєте. Неважливо, файл завантажиться за 30 секунд або за 5 хвилин. Тому, якщо ваші звички серфінгу в інтернеті при використанні 5G такі ж, як і при підключенні до LTE , ви не використовуватимете більше трафіку.

З іншого боку, вищі швидкості дозволяють вам виконувати більше дій у мережі, і саме це може «з’їдати» трафік. Допустимо, вам подобається дивитися онлайн-фільми на своєму смартфоні. З LTE ви можете вести потокову передачу у форматі 720p, щоб уникнути буферизації. Більш високі швидкості 5G дозволять вам дивитися відео з роздільною здатністю 1080p без будь-яких затримок. І ось потокова передача 1080p виразно буде використовувати більше даних, ніж у 720p.

Також ви можете слухати музику у стрімінгових сервісах у вищій якості, переглядати більше веб-сторінок під час очікування поїзда , дивитися більше відео у стрічці соціальних мереж. Можливість робити більше подібних речей і означає використання більшої кількості даних.

Хороша новина полягає в тому, що і в iPhone, і в пристроях на Android є вбудовані інструменти, які допоможуть вам стежити за обсягом даних, які ви використовуєте. Докладніше про це ми писали в окремому матеріалі .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: 5G
  • Останні записи

    Як збільшити радіус дії Wi-Fi за допомогою смартфона: інструкція

    Більшість сучасних смартфонів можуть ретранслювати Wi-Fi і розширювати його радіус дії. Якщо такої функції немає,…

    08.05.2024

    Нові iPad 2024 року, як і раніше, працюють від акумулятора тільки 10 годин

    Представлені сьогодні компанією Apple моделі iPad Pro та iPad Air продовжують забезпечувати ті ж 10…

    08.05.2024

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024