Наскільки більше мобільного трафіку витрачатиме 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5G – найновіший стандарт бездротового зв’язку. Вища швидкість інтернету — це непогано, але чи варта вона того, якщо ви витрачаєте більше трафіку? І чи буде 5G додатково витрачати мобільний інтернет ?

Насправді підключення до Інтернету не має жодного відношення до того, скільки даних ви використовуєте. Стандарти 5G , як і LTE, 3G , Wi-Fi просто визначають швидкість передачі.

Якщо говорити про аналогію, представте 5G або будь-яке інше підключення до інтернету як обмеження швидкості на дорозі. Обмеження швидкості визначає, наскільки швидко можуть рухатись автомобілі, а не те, скільки машин може перебувати на трасі. П’ять автомобілів це п’ять автомобілів, незалежно від обмеження швидкості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Те ж саме можна сказати і про 5G . Якщо ви завантажуєте файл розміром 1 Гбайт, саме стільки даних ви використовуєте. Неважливо, файл завантажиться за 30 секунд або за 5 хвилин. Тому, якщо ваші звички серфінгу в інтернеті при використанні 5G такі ж, як і при підключенні до LTE , ви не використовуватимете більше трафіку.

З іншого боку, вищі швидкості дозволяють вам виконувати більше дій у мережі, і саме це може «з’їдати» трафік. Допустимо, вам подобається дивитися онлайн-фільми на своєму смартфоні. З LTE ви можете вести потокову передачу у форматі 720p, щоб уникнути буферизації. Більш високі швидкості 5G дозволять вам дивитися відео з роздільною здатністю 1080p без будь-яких затримок. І ось потокова передача 1080p виразно буде використовувати більше даних, ніж у 720p.

Також ви можете слухати музику у стрімінгових сервісах у вищій якості, переглядати більше веб-сторінок під час очікування поїзда , дивитися більше відео у стрічці соціальних мереж. Можливість робити більше подібних речей і означає використання більшої кількості даних.

Хороша новина полягає в тому, що і в iPhone, і в пристроях на Android є вбудовані інструменти, які допоможуть вам стежити за обсягом даних, які ви використовуєте. Докладніше про це ми писали в окремому матеріалі .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.