Що краще: захисне скло чи плівка

Що краще: захисне скло чи плівка
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плівка або скло – не обов’язкова покупка. Багато хто справедливо ставиться до смартфона як просто корисного гаджета. Пристрій на кожен день зношуватиметься – з’являться подряпини, відколи, відколи. Слушно, не варто переживати.

Інша річ, коли смартфон коштує як одна зарплата. Або це подарунок.

Та й при перепродажі девайс з оригінальним екраном без подряпин піде дорожче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що найефективніші способи захисту екрану – плівка та захисне скло. Ми проаналізували їх властивості та ціни.

Плівка захищає від подряпин, але швидко зношується. Натомість дешево!

Екран може подряпатись, коли ви покладете його на стіл екраном вниз або випадково засунете в кишеню з ключами. Плівка з поліуретану – чудовий спосіб захисту від подібних дрібних подряпин.

Деякі моделі додатково мають олеофобний захист від відбитків пальців. Коли олеофобне покриття смартфона зносилося, плівка – дешевий спосіб компенсувати недолік.

Продається вона в супермаркетах і навіть у кіосках. Дуже дешево – в інтернет-магазинах. При низькій ціні від 50-100 гривень, плівка має важливий недолік – вона… бісить, коли її приклеюєш. За окрему платню вам наклеять її в якомусь салоні зв’язку.

Окрім звичайної прозорої, можна купити плівку зі спецздібностями. Вийде трохи дорожче, але користі більше. Матові плівки знижують відблиски екрану на сонці. Плівки із «приватним фільтром» обмежують кут огляду екрана.

Однак не варто розраховувати, що навіть дорога плівка врятує смартфон від сколів та сильних ударів.

Скло захистить під час падіння. Але не від молотка

Якщо цілісність та довговічність смартфона вам дорогі, варто витратитися на ударостійке скло. Воно врятує екран не тільки від подряпин, а й збереже цілісність при сильному падінні.

Такий захист досягається завдяки багатошаровій структурі виробу. Підстава із силікону допомагає міцно-міцно скріпити скло та дисплей смартфона. Захисний шар бере на себе основне навантаження при ударах, не даючи дисплею розбитися вщент або тріснути. Крім того, у скла часто є стандартні антивідблиски та олеофобне покриття.

Зносостійкі характеристики деяких стекол сягають 9Н за шкалою твердості Моосу. Це коли матеріал готовий протистояти ножу чи навіть цвяху. Хоча краще не свердлити смартфон дрилем. Для краш-тестів краще бути абсолютно впевненим, що ви купили якісне скло.

Ціна скла вища – від 100 до 1000 гривень. Ще один мінус – товщина до чотирьох разів більша, ніж у плівки. Це незвично спочатку, але не позначається на чутливості екрану і якості зображення. До скла швидко звикаєш, припиняючи його помічати після тижня використання.

Не заощаджуйте на захисті

Загартоване скло стане справжнім порятунком від частих походів до сервіс-центру. З іншого боку, звичайна плівка відмінно захистить дисплей від подряпин, її дешевше придбати та замінити. Багато залежить від того, наскільки «екстремально» ви використовуєте свій улюблений смартфон.

Найпростіше аксесуари для захисту замовляти на eBay або AliExpress. Знайшовши надійного продавця, можна купити навіть невідомий бренд, заощадивши і не програвши як.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.