Фахівці назвали 5 помилок під час вибору смартфонів

Фахівці назвали 5 помилок під час вибору смартфонів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Привіт, у цій статті ми розберемо не найкритичніші помилки під час вибору смартфона, але досить поширені. Можливо ви за фактом прочитання статті, помітите ці помилки у себе і тут же виправитеся.

Купівля дешевої моделі популярного бренду

Напишу коротко… Великі бренди, такі як Huawei, Honor, Samsung та інші роблять чудові пристрої. Але це твердження відноситься лише тільки тільки до флагманів, на які і ставлять хороше залізо, і на яких оптимізація на вищому рівні, але якщо ви не маєте можливості придбати смартфон за 20 і більше тис. гривень… Не обманюйте себе, візьміть телефон менш відомого бренду, але з кращим залізом

Оцінювати камеру за мегапікселями

Давайте розберемося що таке ці ваші мегапікселі. 1 мегапіксель = 1 мільйон маленьких точок, з яких складається картинка на вашому пристрої. Що більше пікселів, то меншими за розміром вони будуть, а отже, світла вони вловлюватимуть менше. Наприклад при камері в 50 МП, при хорошому освітленні знімок вийде хорошим, коли як в нічний час доби, з’являться різні шуми і брижі. Крім цього факту, в камерах присутні різні колірні фільтри. Десь червоний буде дійсно червоним, а десь камера смартфона зніме його рожевим. Так само важливий розмір сенсора камери, плюс не забуваємо про об’єктив, а також про стабілізацію…

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо хочете чудову камеру, або беремо Iphone, або ліземо в характеристики, в інтернет і читаємо про кожну камеру. Або на худий кінець подивіться огляд на телефон, який бажаєте придбати.

Не дивитися на тип матриці екрана

Існують 3 основні типи матриці, які використовують у смартфонах. Якщо ви помилитеся з вибором, у майбутньому можете про це пошкодувати.

TN (TFT) – матриця використовується в найбюджетніших пристроях, має досить швидкий відгук в 1 мс під час натискання, але разом з цим ви отримуєте досить тьмяний дисплей, і при перегляді картинки під кутом, ви вже особливо нічого не побачите

IPS – матриця використовується в більшості пристроїв, досить непогана картинка, насичені кольори. Але не обійшлося і без мінусів, іноді зустрічається перенасиченість і спотворення кольорів, а також чорний колір не є чорним, пікселі як у випадку з Amoled не вимикаються повністю…

Amoled (OLED) – матриця має відмінне перенесення кольорів, хороший кут огляду, але в ній присутнє мерехтіння, яке не кожні помітить, а хто помітить, тому дуже сильно не пощастило, адже ця штука псує ваші очі дуже швидко. Плюс Amoled дисплеї мають властивість вигоряти, після використання в 3-5 років.

Та й якщо розіб’єте, ремонт обійдеться в копієчку

Боязнь швидкої зарядки

Не бійтеся швидкої зарядки, давним давно доведено, що вона жодним чином не впливає на АКБ вашого телефону. У смартфонах стоїть ціла купа датчиків, завдяки якій ваш телефон не перегріється від великої провідності струму.

А заряджати телефон за 30 хвилин дуже і дуже зручно. І навіть якщо ви звикли заряджати телефон виключно вночі, в цьому так само немає нічого страшного, адже смартфони дуже давно вміють обмежувати надходження в себе електрики із зовні. І навчившись, будуть закінчувати зарядку телефону, наприклад, о 6 ранку.

Купівля нового телефону дешевше 5 000 гривень

Більш-менш прийнятні смартфони в нинішній час не можуть коштувати дешевше 5 000 гривень, просто варто це запам’ятати… Якщо є час, накопичте хоча б 5 000 гривень, а краще 10 000 і ви зможете взяти нормальний, цілком робочий пристрій, якого вам вистачить надовго. У разі, якщо телефон потрібен терміново, а потрібної суми ви не маєте, погляньте на Б/У ринок, там багато всякого цікавого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.