Компанія Apple розповіла як правильно заряджати iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Навколо методів заряджання смартфонів існує низка міфів. Вважається, що першу зарядку потрібно проводити лише після того, як смартфон розрядився на 100%, а після ніколи не допускати розряду нижче 20%.

Реклама

Є й ті, хто закликає людей ніколи не ставити смартфони заряджатися на ніч (це справді може бути небезпечно, якщо користуватися дешевими адаптерами), не використовувати смартфон під час заряджання, завжди заряджати лише до 100%, щоб АКБ не втратив ємності.

Всі ці міфи справді були актуальні свого часу. Однак зараз якість акумуляторів зросла, тому більшість із цих рекомендацій просто не мають жодного сенсу. Але у них продовжують вірити.

Тому Apple нещодавно на своєму офіційному сайті розповіла про тривалу зарядку iPhone (на всю ніч). За словами компанії, смартфон можна безпечно заряджати протягом усієї ночі. Жодних проблем для акумулятора не виникне, а ризик займання мінімальний (якщо ви користуєтеся оригінальними комплектуючими).

Справа в тому, що смартфон автоматично відключає подачу живлення, якщо рівень заряду досяг 100% і відновлює її лише після того, як акумулятор розряджається до 95%, що навряд чи можливо протягом однієї ночі. Тому турбуватися абсолютно нема про що. Смартфон не втрачатиме заряд швидше, якщо ви почнете залишати його на зарядці вночі.

Більше того, Apple вже давно має технологію, яка дозволяє звести всі ризики фактично до нуля. Ця функція називається “Оптимізована зарядка”. Вона ідеально підійде тим, хто лягає спати і встає одночасно.

Функція працює дуже просто. Пристрій аналізує протягом тижня ваш графік життя, а потім починає заряджати смартфон за певним алгоритмом. Спочатку iPhone заряджається до 80%, а після подачі живлення відключається. І лише через певний час за годину до вашого пробудження смартфон знову підключається до зарядки. Тим самим він не заряджається всю ніч, проте до ранку ви отримуєте пристрій, заряджений на 100%.

Тому не переживайте за збереження батареї від тривалої зарядки. Це нічим не загрожує вашому смартфону.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: