Статті

У смартфоні немає роз’єму під навушники: як слухати музику

Share

У сучасних смартфонах дедалі рідше зустрічається стандартний роз’єм Jack 3.5 мм. З цієї причини з’являються альтернативні способи підключення навушників. Розглянемо найпопулярніші варіанти прослуховування музики на пристроях без класичного роз’єму.

Використання адаптера з Jack 3.5 мм на Lightning або USB

Існують перехідники, у яких типовий роз’єм Джек 3.5 мм з’єднаний невеликим проводом з Lightning або USB. Такі девайси дають змогу під’єднувати навушники та інші аксесуари навіть за відсутності спеціальних роз’ємів на телефонах.

Адаптер коштує недорого і займає мінімум місця. Його можна носити в кишені або в сумці, а в разі втрати без проблем купити новий. Але потрібно розуміти, що під час використання девайса неможливо підключити дротову зарядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ВАЖЛИВО: Краще не купувати найдешевші адаптери. Будь-яке додаткове з’єднання впливає на звуковий сигнал, а вироби низької якості можуть зробити його нестабільним.

Купівля бездротових навушників

Теорія про те, що у бездротових навушників набагато гірша якість звучання, вже давно неспроможна. У сучасних моделях враховано всі нюанси передачі сигналу на відстані. З ними навіть меломани не завжди можуть знайти сторонні призвуки або огріхи в улюблених композиціях.

Зараз кількість моделей бездротових навушників майже зрівнялася з дротовими аналогами. Можна підібрати виріб за дизайном, вартістю та наявністю функцій.

Але навіть найкращі моделі доведеться періодично заряджати. А це означає, що їх проблематично брати в тривалі поїздки – доведеться носити додаткове обладнання і шукати розетку. Хоча в деяких випадках відсутність дротів є визначальною. Наприклад, коли доводиться багато переміщатися по одній локації і можна банально заплутатися в кабелі навушників.

ВАЖЛИВО: Багато виробників смартфонів випускають фірмові навушники. Зазвичай такі вироби ідеально поєднуються з телефонами – у них схожа стилістика, враховані нюанси підключення, розраховані розміри та інші аспекти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024