У смартфоні немає роз’єму під навушники: як слухати музику

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сучасних смартфонах дедалі рідше зустрічається стандартний роз’єм Jack 3.5 мм. З цієї причини з’являються альтернативні способи підключення навушників. Розглянемо найпопулярніші варіанти прослуховування музики на пристроях без класичного роз’єму.

Використання адаптера з Jack 3.5 мм на Lightning або USB

Існують перехідники, у яких типовий роз’єм Джек 3.5 мм з’єднаний невеликим проводом з Lightning або USB. Такі девайси дають змогу під’єднувати навушники та інші аксесуари навіть за відсутності спеціальних роз’ємів на телефонах.

Адаптер коштує недорого і займає мінімум місця. Його можна носити в кишені або в сумці, а в разі втрати без проблем купити новий. Але потрібно розуміти, що під час використання девайса неможливо підключити дротову зарядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ВАЖЛИВО: Краще не купувати найдешевші адаптери. Будь-яке додаткове з’єднання впливає на звуковий сигнал, а вироби низької якості можуть зробити його нестабільним.

Купівля бездротових навушників

Теорія про те, що у бездротових навушників набагато гірша якість звучання, вже давно неспроможна. У сучасних моделях враховано всі нюанси передачі сигналу на відстані. З ними навіть меломани не завжди можуть знайти сторонні призвуки або огріхи в улюблених композиціях.

Зараз кількість моделей бездротових навушників майже зрівнялася з дротовими аналогами. Можна підібрати виріб за дизайном, вартістю та наявністю функцій.

Але навіть найкращі моделі доведеться періодично заряджати. А це означає, що їх проблематично брати в тривалі поїздки – доведеться носити додаткове обладнання і шукати розетку. Хоча в деяких випадках відсутність дротів є визначальною. Наприклад, коли доводиться багато переміщатися по одній локації і можна банально заплутатися в кабелі навушників.

ВАЖЛИВО: Багато виробників смартфонів випускають фірмові навушники. Зазвичай такі вироби ідеально поєднуються з телефонами – у них схожа стилістика, враховані нюанси підключення, розраховані розміри та інші аспекти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.