Статті

4 міфи про зарядку гаджетів, у які час перестати вірити

Share

Зарядка смартфона, лептопа, планшета та інших девайсів – це звичні дії сучасної людини. При цьому тема зарядки гаджетів постійно мусується, обростаючи міфами й упередженнями. І якщо раніше більша частина подібних “рекомендацій” носила хоч якийсь конструктив, то сьогодні це зовсім не так. Саме з цієї причини далі розглянемо найпопулярніші міфи про зарядку сучасних гаджетів. Отже, зарядка смартфона: як правильно це робити.

Заряджати смартфон необхідно до 100%, попередньо розрядивши його АКБ в “нуль”

Ця рекомендація була актуальною за часів, коли телефони оснащувалися акумуляторами типу NiCd і NiMH. У подібних АКБ через хімічні зміни під час частого заряджання скорочувалася ємність, що призводило до зменшення часу роботи девайса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні стандартними є АКБ типу Li-Pol і Li-Ion, для яких критичним аспектом виступає число повних циклів зарядки (в обсязі 100%). Іншими словами, якщо заряджати АКБ приблизно на 33% за раз, то повним циклом можна вважати 3 подібних процеси.

Не можна заряджати гаджет всю ніч

Ця рекомендація передбачає можливість перезарядки і перегріву АКБ. У старих моделях смартфонів подібні проблеми вирішували завдяки особливим датчикам і контролерам, які гальмували подачу живлення під час зарядки в 100%. Тому навіть раніше ймовірність виникнення проблеми була мінімальною.

Як правильно заряджати телефон вночі? Просто поставити на зарядку. Сьогодні більшість виробників використовують спеціальні алгоритми і оптимізовані зарядки, за допомогою яких ймовірність перегріву і перезарядки АКБ під час тривалої зарядки зводиться до нуля.

Не можна використовувати пристрій, що заряджається

Це твердження ніколи не було правдивим, якщо не брати до уваги того аспекту, що в подібному випадку процес заряджання акумулятора відбувається повільніше.

Слід зазначити, що смартфони, які заряджаються за допомогою потужних БЖ, можуть помітно нагріватися. Однак це нормально і безпечно, оскільки контролери забезпечують захист “начинки” пристрою від підвищення температури. Тут важливо використовувати якісний блок живлення.

Необхідно використовувати тільки оригінальний зарядний пристрій

“Рідна” зарядка для смартфона є оптимальним рішенням, однак замінити її на оригінальний аналог часом проблематично. Щодо зарядних пристроїв сторонніх виробників, то вони можуть істотно різнитися за якістю. Саме тому цей міф правдивий приблизно на 50%.

Використовуючи дешевий пристрій, ви ризикуєте завдати шкоди дорогому девайсу або ж спровокувати пожежу у квартирі. Однак на ринку величезна кількість гідних моделей зарядки від відомих виробників, які впораються зі своїм завданням не гірше за оригінал, і будуть надійно захищати гаджет під час зарядки від стрибків напруги і перегріву.

Не слід економити і на кабелі для зарядного пристрою. Тим паче, що вибрати якісний продукт не складе труднощів, та й вартість брендового виробу цієї категорії сьогодні “не кусається”.

Вітаємо, тепер ви знаєте, як правильно заряджати смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Наскільки потужний ПК потрібен для гри Stalker 2: попередній прогноз

    Українська студія GSC Game World нарешті оголосила точну дату виходу шутера з відкритим світом S.T.A.L.K.E.R.…

    16.05.2024

    Ще неанонсований iPhone 16 Pro Max і iPhone 15 Pro Max порівняли вживу

    Інсайдер Majin Bu опублікував фотографії макету iPhone 16 Pro Max поряд із iPhone 15 Pro…

    16.05.2024

    У Google Chrome 126 з’явиться вбудований штучний інтелект Gemini Nano

    На конференції I/O 2024 компанія Google оголосила, що в браузері Chrome 126 буде інтегрований ІІ…

    16.05.2024

    TrendForce: у 2024 році ринок OLED-моніторів зросте більш ніж на 160%

    Як повідомляє команда аналітичної компанії TrendForce, у 2024 році постачання OLED-моніторів значно зросли — якщо…

    16.05.2024

    Представлений смартфон Sony Xperia 1 VI з основною камерою 48 Мп

    У середу компанія Sony провела віртуальний захід, на якому анонсувала нові смартфони лінійки Xperia. Чільне…

    16.05.2024

    Samsung знову надсміхається над Apple у новій рекламі

    Samsung зробив це знову. Компанія, яка вважає Apple своїм конкурентом і основним клієнтом, має історію…

    16.05.2024