4 міфи про зарядку гаджетів, у які час перестати вірити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка смартфона, лептопа, планшета та інших девайсів – це звичні дії сучасної людини. При цьому тема зарядки гаджетів постійно мусується, обростаючи міфами й упередженнями. І якщо раніше більша частина подібних “рекомендацій” носила хоч якийсь конструктив, то сьогодні це зовсім не так. Саме з цієї причини далі розглянемо найпопулярніші міфи про зарядку сучасних гаджетів. Отже, зарядка смартфона: як правильно це робити.

Заряджати смартфон необхідно до 100%, попередньо розрядивши його АКБ в “нуль”

Ця рекомендація була актуальною за часів, коли телефони оснащувалися акумуляторами типу NiCd і NiMH. У подібних АКБ через хімічні зміни під час частого заряджання скорочувалася ємність, що призводило до зменшення часу роботи девайса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні стандартними є АКБ типу Li-Pol і Li-Ion, для яких критичним аспектом виступає число повних циклів зарядки (в обсязі 100%). Іншими словами, якщо заряджати АКБ приблизно на 33% за раз, то повним циклом можна вважати 3 подібних процеси.

Не можна заряджати гаджет всю ніч

Ця рекомендація передбачає можливість перезарядки і перегріву АКБ. У старих моделях смартфонів подібні проблеми вирішували завдяки особливим датчикам і контролерам, які гальмували подачу живлення під час зарядки в 100%. Тому навіть раніше ймовірність виникнення проблеми була мінімальною.

Як правильно заряджати телефон вночі? Просто поставити на зарядку. Сьогодні більшість виробників використовують спеціальні алгоритми і оптимізовані зарядки, за допомогою яких ймовірність перегріву і перезарядки АКБ під час тривалої зарядки зводиться до нуля.

Не можна використовувати пристрій, що заряджається

Це твердження ніколи не було правдивим, якщо не брати до уваги того аспекту, що в подібному випадку процес заряджання акумулятора відбувається повільніше.

Слід зазначити, що смартфони, які заряджаються за допомогою потужних БЖ, можуть помітно нагріватися. Однак це нормально і безпечно, оскільки контролери забезпечують захист “начинки” пристрою від підвищення температури. Тут важливо використовувати якісний блок живлення.

Необхідно використовувати тільки оригінальний зарядний пристрій

“Рідна” зарядка для смартфона є оптимальним рішенням, однак замінити її на оригінальний аналог часом проблематично. Щодо зарядних пристроїв сторонніх виробників, то вони можуть істотно різнитися за якістю. Саме тому цей міф правдивий приблизно на 50%.

Використовуючи дешевий пристрій, ви ризикуєте завдати шкоди дорогому девайсу або ж спровокувати пожежу у квартирі. Однак на ринку величезна кількість гідних моделей зарядки від відомих виробників, які впораються зі своїм завданням не гірше за оригінал, і будуть надійно захищати гаджет під час зарядки від стрибків напруги і перегріву.

Не слід економити і на кабелі для зарядного пристрою. Тим паче, що вибрати якісний продукт не складе труднощів, та й вартість брендового виробу цієї категорії сьогодні “не кусається”.

Вітаємо, тепер ви знаєте, як правильно заряджати смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.