Статті

Що буде з телефоном, якщо заряджати потужнішою зарядкою

Share

Не завжди є можливість заряджати смартфон оригінальним зарядним пристроєм. Але що буде зі смартфоном, якщо заряджати його більш потужною зарядкою?

Зарядка більш потужним ЗП

Іноді підзарядити смартфон необхідно за допомогою неоригінальної зарядки – відповідного блока живлення може не бути в комплекті, він зламався за час використання або ж його просто немає під рукою (наприклад, у гостях немає ЗП з відповідними параметрами). Якщо в наявності є тільки зарядний пристрій з більшою потужністю, наприклад, 33 Вт замість оригінальної зарядки на 18 Вт, то використовувати можна і його.

Усі сучасні телефони оснащені спеціальними контролерами, які суворо регулюють те, скільки енергії може і має приймати пристрій. Якщо смартфон розрахований на 18-ватну зарядку, то саме стільки він і буде приймати в процесі. Навіть при підключенні до нього адаптера живлення на 33 Вт або вище, телефон не візьме більше, ніж 18 Вт – контролер не дасть змоги цього зробити. Ця ж деталь допомагає смартфону уникнути перезаряду або короткого замикання. Тому не варто побоюватися за батарею або сам мобільний пристрій під час заряджання потужнішим адаптером.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можна заряджати смартфон потужнішою зарядкою?

Захисні механізми не дадуть змоги смартфону взяти більше енергії, ніж йому потрібно, тому заряджання потужнішим ЗП має бути безпечним. Однак справедливе це правило лише в тому разі, якщо сам адаптер живлення і його кабель – якісні та надійні.

Зарядний пристрій хоч і не обов’язково має бути оригінальним, але купувати надмірно дешеві та маловідомі адаптери не рекомендується. Через неякісні матеріали та збірку такі ЗП можуть стати причиною поломки смартфона або навіть вибуху і загоряння самого адаптера або батареї. Варто дотримуватися вибору зарядок у надійних виробників, а також стежити за станом кабелю (щоб на ньому не було ушкоджень і оголених дротів), температурою блоку живлення і самого смартфона (вони не повинні надмірно нагріватися в процесі зарядки).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024