ТОП-5 корпусів GameMax для ігрових і робочих ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комп’ютерні корпуси GameMax вже багато років є одними з найпопулярніших в Україні. Їхній асортимент є чи не найширшим на ринку, причому мова йде про корпуси як для ігрових, так і професійно-робочих ПК. Порівняно з «однокласниками», продукція GameMax має вищу якість і довшу гарантію. У цій статті ми розповімо про п’ять нових корпусів GameMax з помірною ціною, але великими можливостями. Офіційним дистриб’ютором продукції GameMax в Україні є компанія MTI.

GameMax M61 — елегантний на вигляд корпус, який однаково добре підійде для збірки бюджетного ігрового й офісного робочого ПК. Виконаний у форматі Mini-Tower, тому вміщує середні материнські плати Micro-ATX. Як вузькі на тільки два слоти DIMM для оперативної пам’яті, так і широкі на чотири слоти. Передня панель по діагоналі розділена на дві частини: глуху стилізовану під нешліфований метал і дихаючу гратчасту, за якою знаходиться дрібнодисперстний протипиловий фільтр.

Вентилятор за замовчуванням встановлено лише один, діаметром 12 см і без підсвічування, ззаду для видування нагрітого повітря. Бічна стінка зроблена із загартованого скла, яке не боїться подряпин і помірної сили ударів. Більше того, вона кріпиться на петлі, наче дверцята, і закривається на магнітний замок. Хлястик з тканини виконує роль дверної ручки. Протилежна панель корпуса суцільнометалева і прикрашена великим штампуванням логотипу GameMax у вигляді голови лева. Зроблена рама корпуса зі сталевих листів солідної товщини 0.6 міліметра.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

GameMax Spark Pro Full White — модульний корпус, який вміщує повнорозмірну материнську плату ATX, але своєю помірною висотою більше схожий на Mini-Tower. Досягти цього вдалося шляхом перенесення блоку живлення з нижньої панелі на передню, туди де раніше встановлювався вже не актуальний оптичний привід. Також це дозволяє розмістити вентилятори на дні корпуса, щоб вони направляли прохолодне повітря безпосередньо на відеокарту. У комплекті жодних пропелерів не постачається, що дає користувачу максимальну свободу вибору охолодження.

Це може бути повітряна башта висотою до 168 мм, двохсекційний водоблок типорозміру 240 мм, для якого є достатній запас простору згори корпуса, або ж шість вдувних і видувних вентиляторів. Знизу розташований протипиловий фільтр на всю довжину корпуса, а верхня панель зроблена гратчастою і легко знімається без викрутки. Це ж саме стосується скляної бічної панелі товщиною 3 мм. Передня панель зроблена не з пластику, а з металу, та пофарбована, як і весь корпус, у стильний білий колір.

GameMax Precision Black — на перший погляд, звичайний геймерський корпус, просторий і прозорий, хіба що з двома світлодіодними стрічками на передній панелі. Але всередині ховається цікаве ноу-хау: вентилятор COC Turbo Fan, який обдуває материнську плату з тильної сторони, в районі підсистеми живлення процесора. Це не тільки продовжує термін служби електроніки, а й дозволяє досягти вищої частоти розгону, яка безпосередньо залежить від температури VRM. У бічній стінці корпуса є додатковий виріз для забору свіжого повітря.

Ще один вентилятор, вже з ARGB підсвічуванням, розташований ззаду. Під’єднується він, а також вищезгадані світлодіодні стрічки, до центрального LED хабу з напругою 5 вольт. Ним можна керувати окремою кнопкою на інтерфейсній панелі або ж синхронізувати з материнською платою. Офіційно заявлена сумісність з ASUS Aura, MSI Mystic і Gigabyte Fusion, але буде працювати в тому числі з ASRock Polychrome і Biostar Vivid. Окрім кнопок, на інтерфейсній панелі корпуса є аж чотири порти USB, один з яких новомодний Type-C.

GameMax MeshBox Black — дві сітчасті бічні панелі цього корпуса є розумним компромісом між прозорим склом і глухим металом. Сітка дозволяє споглядати внутрішню будову ПК, особливо якщо компоненти мають підсвічування, і при цьому сприяє циркуляції повітря. До того ж, сітка повністю нівелює ризик розбити скло, що хай не часто, але все ж таки трапляється. Корпус вміщує будь-які материнські плати: маленькі Mini-ITX і Mini-DTX, середні Micro-ATX і великі ATX. А максимально допустима довжина відеокарти може досягати 355 міліметрів.

Щоправда, довжину GPU може обмежувати великогабаритний блок живлення, який у цьому корпусі розташований спереду згори. На мінімалістичній інтерфейсній панелі є лише найпотрібніші елементи: одинока клавіша ввімкнення ПК, спарений аудіороз’єм і два порти USB. Зате обидва сучасні — швидкісний повнорозмірний Type-A 3.0 і компактний двосторонній Type-C. Рама корпуса має збільшену товщину 0.8 міліметра, а за піддоном материнської плати є цілих 34 мм вільного простору для прихованого вкладення кабелів.

GameMax Destroyer Mesh — дуже просторий корпус для геймерського ПК, куди без проблем поміститься відеокарта довжиною до 41 см і система рідинного охолодження до 360 мм (або ж широка 280 мм). А от материнські плати підходять лише Micro-ATX, бо в корпусі передбачено всього п’ять слотів PCI-Express. Додатковий п’ятий слот, порівняно з типовими чотирма, дозволяє розмістити вентилятори прямо під відеокартою, на кожусі блока живлення. Кожух розділяє теплові зони всередині корпуса і ховає подалі від очей численні дроти БЖ, особливо якщо він не модульний.

Максимальна довжина блока живлення може досягати 26.5 см, чого з великим запасом навіть для кіловатних моделей. Укомплектований корпус чотирма 12-сантиметровими вентиляторами з прозорими лопастями, через які пробивається FRGB підсвічування. Термін Fixed RGB означає циклічне переливання різними кольорами, без можливості ручного налаштування підсвічування, можна лише повністю вимкнути кнопкою. Згори корпуса розташований легкозміний пиловий фільтра з магнітним кріпленням.

Також читайте:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.