Ідеї подарунків геймеру: від 500 до 5000 грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб підібрати вдалий презент для геймера, потрібно спершу дізнатися, на якій платформі він найбільше полюбляє грати. Це може бути комп’ютер, консоль PlayStation, Xbox, Switch, смартфон чи планшет. Або ймовірно, він фанат ретро-ігор золотих часів Dendy і Sega. Ми підібрали п’ятірку різнопланових ігрових гаджетів на різний гаманець, які точно сподобаються навіть затятому геймеру.

Canyon Doublebee GTWS-2 — ігрова TWS-гарнітура із футуристичним футляром-трансформером у трьох кольорах: чорному, жовтому або помаранчевому. Додатково кейс прикрашений неоновим підсвічуванням. Оцінять таку конструкцію, перш за все, любителі популярної кінострічки «Трансформери», та в загальному роботів і коміксів. Невеличкий інформаційний дисплей сповіщає про рівень заряду батареї. Важить кейс з навушниками менше 50 грамів, при цьому акумулятора вистачає до 37,5 годин прослуховування музики.

А заряджається гарнітура від нуля на повну — всього за 1 годину. Тринадцяти-міліметрові динаміки мають солідний частотний діапазон 20 – 20000 Гц. Навушники підтримують режими “Гра” та “Мелодія”, то ж підійдуть як для меломанів, так і для геймерів. А перемикати режими можна за допомогою довгого тапу по сенсорній поверхні навушника. Новітній протокол радіозв’язку Bluetooth 5.3 забезпечує нерозривне підключення на відстані до 10 метрів. До того ж, чим новіша версія Bluetooth, тим повільніше витрачається заряд батареї як самих навушників, так і під’єднаного пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

GamePro MG1200 — бездротовий геймпад від українського бренду. Завдяки радіоінтерфейсу Bluetooth сумісний не тільки з настільними комп’ютерами і ноутбуками (Windows, macOS, Steam Deck), а й зі смартфонами та планшетами на базі Android та iOS. А також з ігровою консоллю Nintendo Switch, в тому числі її Lite-версією. Формою корпусу геймпад нагадує оригінальний контролер Xbox, лише кнопки A і B поміняні місцями, як у Nintendo. Стіки розташовані асиметрично, хрестовина D-pad суцільна.

Поруч зі стіками розташовані додаткові програмовані клавіші, на які можна призначити будь-яку дію у грі. А в рукояти геймпада вбудовані два вібромотори, які підсилюють враження від файтингів і автосимуляторів. Як належно Switch-сумісним геймпадам, є шестивісьовий гіроскоп Z-Axis для керування в іграх рухами. Це може бути корисним і на ПК, наприклад в емуляторах. Вбудованого акумулятора ємністю 600 мАг вистачає на 10-12 годин активної гри. А повна зарядка займе приблизно 3 години.

Modecom Volcano Jager — кастомізована дротова ігрова мишка зі змінними панелями та перемикачами. За допомогою додаткових панелей можна змінити форму під долоню користувача. Важить мишка всього 69 грамів і належить до серії мишок ультралайт. Миша постачається у комплекті з прокладкою для регулювання глибини кліка, та мікроперемикачами для заміни пари основних клавіш. Основні перемикачі Huano мають яскраво виражену тактильну і звукову віддачу. Ресурс напрацювання клавіш дорівнює 10 мільйонам натискань.

Додаткові альтернативні перемикачі відомої компанії Kailh є практично безшумними і з менш вираженим кліком. Оптичний сенсор Pixart PAW-3327 має роздільну здатність 12000 точок на дюйм і є популярним серед професійних кіберспортсменів. Перемикати режими DPI можна кнопкою, яка розташована поруч з коліщатком, а змінити частоту опитування USB-порту — кнопкою на дні мишки. На задній частині корпусу присутня декорована вставка для підсвічування, адже мишка підтримує не тільки налаштування макросів для 6 кнопок, а й має зручне регулювання RGB підсвічування через ПЗ.

2Е 8bit HDMI Wireless (код моделі 2E8BHDWS288) — ретро ігрова консоль з осучасненою функціональністю. Дизайном нагадує оригінальну Famicom, вона ж Nintendo Entertainment System (NES) або більш поширена у наших краях Dendy. Сумісна з оригінальними картриджами з іграми від усіх цих приставок, які багато хто досі колекціонує. Також має майже три сотні встановлених ігор з 8-бітною графікою. Серед них є такі народно улюблені як Mario Bros, Battle City, Contra, Pac-Man, Street Fighter, Castlevania, Ninja Turtles, Aladin, Robocop і багато інших.

Консоль має як аналоговий AV-відеовихід («тюльпан») для стареньких телевізорів, так і цифровий HDMI для сучасних рідкокристалічних телеків і моніторів. На корпусі є перемикач співвідношення сторін екрану: ретро 4:3 або сучасне 16:9. При цьому процесор консолі програмно підвищує роздільну здатність ретро-ігор до HD, щоб вони приємно виглядали навіть на телевізорах великої діагоналі. Пара комплетних геймпадів є бездротовими до 10 метрів, мають Turbo-клавіші, а коли непотрібні, ховаються у слоти в корпусі консолі.

Patriot Viper VP4300 Lite (код моделі VP4300L2TBM28H) — геймерський твердотільний накопичувач об’ємом 2 ТБ. Підходить для настільних комп’ютерів, ноутбуків і навіть ігрової консолі PlayStation 5. Справа в тому, що платформа Sony розпізнає тільки диски з шиною PCI-Express 4.0. А у Viper VP4300 Lite якраз така шина. Більше того, диск працює практично на піку пропускної здатності PCIe 4.0. Швидкість послідовного читання великих файлів дорівнює 7400 МБ/с, а послідовного запису — 6400 МБ/с.

Швидші лише SSD з ще новішою шиною PCIe 5.0, але вони гріються як пічка. Тоді як Viper VP4300 Lite нагрівається помірно, йому для охолодження вистачає тонкого графенового радіатора. Цей сплав алюмінію з вуглецем демонструє рекордну теплопровідність. Контролер SSD підтримує розумну технологію Host Memory Buffer (HMB), яка використовує у якості дискового кешу частину загальної оперативної пам’яті ПК. Це одночасно прискорює SSD і зменшує його собівартість. Ресурс перезапису у двохтерабайтної версії Viper VP4300 Lite дуже солідний — 1200 ТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.