ТОП-5 модних смартфонів на осінь 2023

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пропонуємо вашій увазі п’ятірку найцікавіших смартфонів-новинок на базі Android 13. Є серед них недорогі моделі з великим об’ємом пам’яті 256 ГБ, з кінематографічними екранами і стереодинаміками, камерофони з оптичним зумом, моделі з 5G-інтернетом на перспективу, геймерський смартфон і вологозахищений, і навіть субфлагман із зарядкою 100 Вт. Кожен зможе підібрати собі телефон згідно з функціональними потребами і фінансовими можливостями.

Realme C55 — найдоступніший смартфон з величезним об’ємом вбудованої флеш-пам’яті 256 гігабайт. А слот MicroSD, окремий від двух SIM-карток, дозволяє збільшити сховище аж на 1 терабайт. Фізичної оперативної пам’яті теж солідні 8 ГБ, які можна програмно збільшити до 16 ГБ. Екран IPS має діагональ 6.7 дюйма, роздільну здатність FullHD+ і частоту оновлення 90 Гц. Батарея ємністю 5000 мАг заряджається прискорено за технологією SuperVOOC 33 Вт.

Процесор встановлено восьмиядерний MediaTek Helio G88 з архітектурою ARM Cortex-A75, техпроцесом 12 нанометрів і графічним прискорювачем Mali-G52MC2. Основна фотокамера має роздільну здатність 64 мегапікселі (розмір сенсора 1/2.0 дюйма), а фронтальна для селфі — 8 МП (1/4.0″). Інтерфейс Realme UI 4.0 поверх Android 13 доповнений зручною інформаційною панеллю Mini Capsule, а-ля Dynamic Island у iPhone. Музичний динамік лише один, зате з можливістю програмно UltraBoom збільшити гучність на 200%. А безконтактно платити через NFC можна під будь-яким кутом 360°.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Tecno Pova 5 — відносно недорогий геймерський смартфон з дизайном задньої панелі Turbo Mecha в стилі бойових роботів (мехів) з японських аніме-мультфільмів. Має акумулятор збільшеної ємності 6000 мАг, ще швидшу зарядку 45 Вт і енергоощадний режим роботи Battery Lab. Або ж навпаки можна увімкнути режим розгону процесора Hyper Engine, щоб отримати більше FPS в іграх. А також режим Game Space, щоб не відволікатися на телефонні дзвінки і повідомлення месенджерів.

MediaTek Helio G99 є найпотужнішим процесором серед 4G-моделей. Він побудований на архітектурі Cortex-A76, а його інтегрований графічний прискорювач Mali-G57 MC2 набирає 350 тисяч балів у бенчмарку AnTuTu. Щоб уникнути тротлінгу, чип охолоджується графеновим радіатором з випарною камерою. Завдяки цьому він в середньому на 5°C холодніший за смартфони конкурентів. Частота оновлення екрана — кіберспортивні 120 Гц, а частота опитування сенсорного шару 240 Гц. Точніше прицілюватися в шутерах допомагає триосьовий гіроскоп Z-Axis.

Oppo Reno10 — дуже тонкий камерофон, менше 8 мм, з одразу трьома крутими задніми камерами. Першою є 64-мегапіксельна Ultra-Clear, яка вміє записувати відео надвисокої роздільної здатності 4K, або 1080р з підвищеною частотою 60 кадр/с і цифровою стабілізацією Gyro-EIS, або слоумоушен 480 кадр/с. Другий модуль на 32 МП є телефото-портретним з двохкратним оптичним зумом. Програмна обробка Portrait Expert Engine наближає якість фотографій до професійної дзеркальної камери. Нарешті, третій модуль на 8 МП є ультраширококутним 112°.

Екран AMOLED з розширеним колірним діапазоном HDR10+, піковою яскравістю 950 ніт і частотою оновлення 120 Гц вкритий японським загартованим склом Asahi. Безпосередньо під екраном знаходиться сканер відбитків пальців. Також розблокувати телефон можна за допомогою обличчя фронтальну камеру 32 МП. Потужний процесор MediaTek Dimensity 7050 підтримує мобільний інтернет 5G і Wi-Fi 6 AX. Оперативної пам’яті 8 ГБ (з розширенням до 16 ГБ), а постійної 256 ГБ. Також є стереодинаміки. Смартфон має зарядку SuperVOOC потужністю 67 Вт і вміє реверсно ділитися зарядом з іншими гаджетами.

Infinix Note 30 Pro — стильний смартфон із задньою панеллю із загартованого скла та захищений від пилу і вологи за стандартом IP53. А його 10-бітний екран AMOLED здатний відтворювати 1 мільярд кольорів і має кінематографічну сертифікацію DCI-P3 100%. Частота оновлення екрану дорівнює 120 Гц, а частота опитування сенсорного шару — 360 Гц. Процессор використовується Helio G99, оперативної пам’яті 8+8 ГБ, а постійної — 256 ГБ. Задня камера має роздільну здатність 108 МП (розмір сенсора 1/1.7″).

Фронтальна ж камера на 32 МП (1/2.8″) здатна робити запис одночасно з задньою із двох ракурсів за технологією Dual View Video. Стереодинаміки від JBL і гніздо для навушників Hi-Res точно сподобаються меломанам. У комплекті зі смартфоном постачається зарядний пристрій Power Delivery на 68 Вт, з допомогою якого можна живити навіть ноутбук. Смартфон же заряджається за півгодини аж на 80%. Також Infinix Note 30 Pro підтримує бездротову зарядку Qi потужністю 15 Вт і реверсну зарядку інших гаджетів, наприклад TWS-навушників.

Realme 11 Pro+ — субфлагман з надшвидкою зарядкою 100 Вт і камерою 200 МП з матричним зумом x4. Від нуля до ста відсотків смартфон заряджається всього за 26 хвилин. Основна камера має оптичну стабілізацію зуму OIS SuperZoom. Додатково є ширококутний об’єктив 8 МП, макро-камера 2 МП і фронталка 32 МП. Задня панель смартфона виготовлена з тактильно приємної екошкіри, а вигнутий екран Curved Vision займає майже всю площу передньої панелі. Дисплей підтримує технології HDR10+ і 120 Гц.

Процесор Dimensity 7050 має два потужних ядра Cortex-A78 і шість енергоощадних ядерець Cortex-A55. А розумний планувальник MediaTek CorePilot оптимально розподіляє завдання між ядрами. Графічний прискорювач Mali-G68 MC4 видає 550 тисяч балів в AnTuTu. Реальної оперативної пам’яті встановлено 12 ГБ, ше стільки ж можна додати програмно. А постійної пам’яті для ігор, фотографій і фільмів доступно аж 512 ГБ. Тому навіть відсутність слоту для картки MicroSD не є проблемою. Сканер відбитків пальців вбудований в екран, а стереодинаміки сертифіковані Dolby Atmos.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.