ТОП-5 корисних аксесуарів для ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноутбук є доволі самодостатнім пристроєм, тому що має вбудовану клавіатуру, тачпад, динаміки і веб-камеру. Але все ж значно комфортніше буде за ним працювати, якщо докупити джентльменський набір аксесуарів. В першу чергу мова йде про бездротову мишку та стереогарнітуру з мікрофоном. Наступні кандидати на покупку — це охолоджуюча підставка та зовнішній диск. А щоб все це носити разом з ноутбуком, знадобиться місткий рюкзак.

Hator Quasar Wireless — ігрова мишка з трьома варіантами підключення: USB-радіоадаптер 2.4 ГГц, універсальний протокол Bluetooth або кабель USB Type-C. Останнє дозволяє користуватися мишкою навіть під час заряджання. Відсутність підсвічування позитивно відзначилося на часі автономної роботи від вбудованого літієвого акумулятора — до 75 годин. Мишка має симетричну форму, лише дві додаткові клавіші розташовані з одного боку, для великого пальця правої руки. Підходить для будь-якого хвату: кігтем, пальцями, долонею чи гібридного.

У довжину мишка дорівнює приблизно 12 сантиметрам, а важить трохи менше 90 грамів. Сенсор використовується передфлагманський Pixart 3370, який не тільки має надвисоку роздільну здатність 19 тисяч DPI, а й економно витрачає заряд батареї. Світчі під парою основних клавіш встановлені Kailh GM 8.0 з величезним ресурсом напрацювання до 80 мільйонів кліків. Енкодер колеса прокручування зроблений цифровим F-Switch. А ніжки миші виготовлені з гладкого і в той же час зносостійкого тефлону (в комплекті є змінні ніжки).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

A4Tech Bloody MR710 — геймерська стереогарнітура з трьома варіантами підключення. За допомогою 3.5-міліметрового кабеля Mini-Jack, по протоколу Bluetooth 5.0 або через комплектний USB-радіоадаптер 2.4 ГГц. Останній варіант має у вісім разів меншу затримку, ніж Bluetooth, тобто майже не поступається дротовому з’єднанню. Зате Bluetooth є найбільш універсальним: не тільки настільний ПК і ноутбук, а й смартфон чи планшет. Динаміки великого діаметру 50 міліметрів зроблені з вуглецевого міцелію M.O.C.I.

Завдяки цьому навушники видають одночасно глибокі баси, насичені середні частоти та чіткі високі частоти. На відміну від більшості конкурентів, амбушюри виготовлені не з екошкіри, а з дихаючої тканини-мікрофібри. Коли не потрібний, мікрофон ховається у чашу, він строго однонаправлений і з функцією шумоприглушення. Про те що ви вимкнули мікрофон, сигналізує світлодіодний індикатор. Дужка навушників зроблена складною для економії місця в рюкзаку, а чаші декоровані переливчастим RGB-підсвічуванням. Час роботи на одному заряді може досягати 44 годин.

Transcend ESD310С — найменший твердотільний накопичувач об’ємом цілий терабайт. Його розмір відповідає типовій USB-флешці, а вага складає всього 11 грамів. Але на відміну від флешки, SSD здатен тривалий час видавати високу швидкість, завдяки технології розумного SLC-кешування. Заявлено 1050 МБ/с послідовного читання великих файлів і 950 МБ/с послідовного запису. Фактично це пік пропускної здатності інтерфейсу USB 3.2 Gen 2 (10 Гбіт/с). Цього достатньо навіть для транслювання 4K-відеофайлів.

Накопичувач має два різні конектори на протилежних кінцях корпусу: класичний USB Type-A і новомодний USB Type-C. Це дозволило відмовитися від комплектних кабелів і перехідників. А коли SSD не використовується, конектори закриваються напівпрозорими ковпачками. За замовчуванням відформатований у файловій системі exFAT, тому сумісний з усіма актуальними платформами: Windows, macOS і Android. Фірмовий додаток Transcend Elite допоможе налаштувати шифрування, резервне копіювання, в тому числі у хмару, та відновлення випадково видалених файлів.

OfficePro LS320S — розкладна підставка для планшета чи ноутбука з діагоналлю аж до 17 дюймів включно. Важить лише трохи більше 200 грамів, а в складеному положенні (24х4 см) ще й займає мінімум місця у рюкзаку, завдяки чому її зручно носити з собою завжди і всюди. Порівняно з більш габаритними підставками з цільної пластини алюмінію, забезпечує максимально вільне відведення тепла від ноутбука. Тоді як Х-подібна конструкція дає достатню жорсткість і надійність конструкції.

Підставка дозволяє регулювати кут нахилу ноутбука у шість проміжних кроків від 65 до 95 см. Це дозволяє підібрати оптимальну під ваш зріст висоту, щоб менше гнути спину і шию, і щоб зручніше було друкувати на клавіатурі. А у порожнє місце під ноутбуком можна покласти, наприклад, USB-хаб чи павербанк, щоб вони не займали зайве місце на столі. Місця контакту підставки з ноутбуком та столом оснащені м’якими силіконовими накладками, щоб уникнути небажаного ковзання. На вибір пропонується три забарвлення OfficePro LS320S: сріблясте, сіре і чорне.

Canyon BPS-5 — універсальний міський рюкзак для щоденного користування. Його об’єм складає цілих 22 літри, чого достатньо для дуже великої кількості речей. Внутрішній простір розділений на два окремих відділи, також доступні чотири внутрішні кишені й три зовнішні. Додатково передбачена кишеня для пляшки з водою чи невеличкого термоса з гарячим чаєм чи кавою. А кишеня для ноутбука діагоналлю до 15.6 дюйма захищена амортизуючою м’якою підкладкою від випадкових ударів і тисняви громадського транспорту.

Рюкзак має сучасний унісекс дизайн та виготовлений з чорної тканини зі вставками з натуральної шкіри. Тканина є водонепроникною, тому не боїться ні зливи, ні танучого снігу. Приємним бонусом є USB Type-A порт для заряджання смартфона чи фотокамери на ходу від павербанка, який лежить у рюкзаку. Кабель-подовжувач одразу постачається в комплекті з рюкзаком. Також в асортименті Canyon є багато інших стильних рюкзаків: компактні лише для ноутбука і навпаки збільшеної місткості для лоукост авіаперельотів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.