Які порти мають бути у гарного ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороший лептоп – це не лише продуктивне «залізо» та яскравий екран, а й широкий набір інтерфейсів. Які порти мають бути у будь-якого гарного ноутбука? Розбираємось разом із CHIP.

Хороший лептоп – це не лише продуктивне «залізо» та яскравий екран, а й широкий набір інтерфейсів.  Які порти мають бути у будь-якого гарного ноутбука?  Розбираємось разом із CHIP.

Ми звикли оцінювати ноутбук за швидкістю його роботи, яскравості та кольоропередачі екрану, часу, який він проживе від зарядки до зарядки. Але мало хто думає про те, які порти є у цього гаджета. А, тим часом, вони відіграють важливу роль у комфорті використання будь-якого лептопа, чи то простий офісний трудівник, чи потужна ігрова машина.

Які порти мають бути біля ноутбука

USB Type-А . Хороший ноутбук потребує хоча б пару таких портів. Причому дуже бажано, щоб, як мінімум, один міг працювати на швидкості 5 Гбіт/с або вище. Ви зможете підключити до нього флешку або USB-накопичувач, а другий порт зручно використовувати для мишки або іншої периферії під час роботи в офісі або з дому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

USB Type-C – не менше одного, а найкраще два порти. Один із таких портів повинен підтримувати Power Delivery для можливості заряджати ноутбук за допомогою сучасного адаптера живлення, навіть якщо виробник передбачив пропієтарний роз’єм для заряджання. Другий USB-C стане в нагоді для одночасної роботи із зовнішнім накопичувачем під час зарядки лептопа. Добре, що SSD з таким інтерфейсом з’являється все більше.

3,5 мм аудіовиход . Ми не сперечаємося, бездротові навушники – це добре і зручно, та й якість звуку в них рік у рік стає дедалі вищою. Але багато користувачів продовжують використовувати звичайні дротові «вуха» і гарнітури, як мінімум, через те, що вони не «сядуть» у самий невідповідний момент і в більшості випадків обходяться дешевше за свої бездротові аналоги. Тому й відповідний роз’єм у ноутбуці точно не завадить.

Кардрідер . Смартфони, планшети, відеореєстратори, фотоапарати та багато іншого техніка досі використовує карти пам’яті SD та microSD. Тому часто виникає необхідність перенесення записаних неї у комп’ютер. Звичайно, ви завжди можете купити Transcend RDF5 або будь-який інший кардрідер з USB, але куди приємніше, якщо він уже вбудований в ноутбук.

HDMI . Ноутбуки часто використовуються для презентацій, перегляду фотографій на великому екрані або трансляції на нього фільмів. У цьому випадку вам точно не обійтися без роз’єму HDMI, який легко зможе подружити лептоп з телевізором або проектором.

RJ45 . Обов’язкова наявність роз’єму RJ45 в ноутбуці, звичайно, під великим питанням, і в нашому бездротовому світі він давно втратив свою колишню популярність. Але якщо вам життєво необхідний швидкий і, що найголовніше, стабільний інтернет, провідне підключення до нього стане найкращим вирішенням проблеми. Ось тільки знайти потрібний ноутбук з таким роз’ємом може бути дуже непросто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.