Які дії потрібно виконати відразу після покупки смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, ви зібралися купувати новий смартфон, це невелика, але все ж таки подія. Тому до цієї події слід поставитися серйозно. Зараз я розповім вам, що бажано зробити відразу після покупки смартфона, щоб він був швидшим, безпечнішим, і найголовніше, надійнішим.

1. Захист смартфона

І починається наше покращення смартфона ще на момент покупки. Ось вирішили ви придбати певну модель телефону. Відразу дізнайтеся, чи є на цю модель чохол та/або захисне скло, а також їхню ціну, щоб не було сюрпризів.

Хтось скаже, що не любить усе це, і відчуття не ті. Але життя непередбачуване, зараз у вас смартфон у руках, а за секунду він лежить на асфальті дисплеєм вниз, і ніхто, навіть ви, від цього не застрахований. Заміна скла обійдеться набагато дорожче за заміну чохла. Тому треба подумати про “захист” наперед. І це стосується всього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Первинне налаштування

Тільки не давайте свій пристрій на поталу консультантам. Все що вони зроблять, так це встановлять непотрібний мотлох, і візьмуть за це гроші.

Насамперед потрібно перенести всі дані зі старого смартфона на новий. Якщо ви робили резервну копію на старому смартфоні. Але це потребує невеликої підготовки. Потрібно хоча б 3 класи освіти. Добре жартую. Достатньо підписатися на мій канал та вивчати корисні поради.

Спочатку на старому телефоні потрібно виконати резервне копіювання. Його можна зробити через Google, а також через обліковий запис від вашого виробника смартфонів. Другий варіант зручний, якщо ви змінюєте, наприклад, старий самсунг на новий.

Включаємо новий смартфон, і дотримуємося інструкцій. Доходимо до того моменту, коли смартфон запропонує відновити дані. Вибираємо “відновлення Google” або відновлення з фірмової програми вашого смартфона.

Як на мене, це найпростіший варіант, хто не хоче морочитися, і хоче все зробити швидко. Адже буде перенесено всю важливу інформацію. Паролі від Wi-Fi та деяких інших програм. Контакти, SMS та інше. Іноді система не переносить банківські програми, але це з міркувань безпеки.

Однак від цього може загубитися відчуття новизни смартфона. Це як та сама ваша дружина, тільки в новому пуховику. Але ж ви її також любите.

3. Оновлення прошивки

Відразу краще оновитися до останньої версії прошивки. Це додасть вам нові можливості, стабільність і встановить патчі безпеки.

Можливо, оновлення буде запропоновано автоматично. Якщо не запропонує, краще перевірити самостійно. Причому після оновлення потрібно буде перевірити ще раз, оскільки оновлення встановлюються один за одним, а не відразу останнє з них.

4. Безпека

В наш час дуже небезпечно носити із собою смартфон, на якому немає екранного захисту. Все зрозуміло, що є багато способів її обійти, але тим не менш, це робиться за одну хвилину, і вже точно не при вас.

Якщо на новому смартфоні немає сканера відбитка пальців, малоймовірно, то робимо пароль. Якщо є сканер, розблокування за відбитком і додатковий пароль або графічний ключ.

У випадку зі сканером рекомендую реєструвати палець хоча б 2 рази, щоб процес розпізнавання проходив швидше і телефон завжди вас “впізнавав”.

Розблокування по обличчю робити не рекомендую. На Android тут низький рівень безпеки, так як використовується фотографія, а не 3D модель обличчя. Тому, за великого бажання, можна розблокувати ваш пристрій на вашій фотографії.

5. Програми

Раз вже заговорили про безпеку. То рекомендую видалити деякі встановлені програми. Половина з них вам не потрібна, вони просто забивають пам’ять. А ось які потрібні, рекомендую все одно видалити і встановити заново. Буває таке, що ці програми неофіційні.

А програми, які вам не потрібні, але видалити їх не можна, ми можемо зупинити і відключити. Це хоча б позбавить зайвої витрати заряду батареї та звільнить трохи оперативної пам’яті.

6. Коробка

А ось коробку від пристрою не рекомендую викидати. Це потрібно і для гарантії, і для продажу пристрою, адже його простіше продати з коробкою. А найголовніше, там написано IMEI та MAC пристрої. Вони не потрібні, поки ці дані у вас є. Але як на зло, якщо ви викинете коробку, то IMEI може дуже стати в нагоді. Він допоможе при крадіжці пристрою. З ним легше знайти його, а також можна заблокувати пристрій, щоб ним не скористався зловмисник.

7. Повна зарядка та розрядка

Постійно так не варто робити. Краще регулярно підживлювати свій пристрій протягом дня.

Але спочатку використання пристрою це піде на користь. А також раз на кілька місяців. Повністю спустошіть акумулятор в нуль, а потім зарядіть його до 100%. Це калібрує датчик заряду батареї, і покаже вам більш точний заряд у відсотках.

В підсумку

А в результаті після покупки та виконання простих порад ви отримаєте безпечний та надійний пристрій, який працюватиме стабільно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.