Я більше ніколи в житті не куплю Xiaomi: 5 фатальних проблем цих смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Бренд Xiaomi є одним зі світових лідерів на ринку смартфонів. Виробники цієї техніки заявляють своїм покупцям про унікальне поєднання “ціна-якість” і найкращу пропозицію на ринку. На ділі – є низка проблем, з якими користувач зіткнеться під час купівлі смартфона Xiaomi. Подробиці – нижче.

Реклама

Проблема 1: є моделі смартфонів і кращі, і дешевші

Ринок смартфонів наповнений різними пропозиціями від різноманітних виробників. У ціновій категорії Xiaomi також є продукція від конкурентів-виробників, яка дає найкраще поєднання низької ціни та високої якості.

Oppo – великий виробник споживчої електроніки з Китаю. Компанія перебуває в постійному розвитку і випускає високотехнологічні моделі смартфонів регулярно. Ціна на пристрої варіюється від 4 тисяч – за прості моделі, і до 20 тисяч гривень – за флагманську лінійку. В даному ціновому діапазоні можна з легкістю підібрати модель, що володіє необхідними функціями і не переплачувати.

Ще одним варіантом може стати продукція бренду Huawei. Виробник вважається одним зі світових лідерів і створює конкурентоспроможні пропозиції товарів. З переваг можна назвати відмінну камеру і спритну операційну систему, що дозволяє “навантажити” смартфон різними необхідними додатками для комфортної експлуатації. Додати до цього хорошу цінову “вилку” – ціни на пристрої Huawei стартують від 3 тисяч гривень – і виходить дуже вигідна пропозиція.

Також варто звернути увагу на бренд Vivo, який успішно працює на ринку України з 2017 року. Користувацький досвід дає про моделі смартфонів Vivo найпозитивніші відгуки – швидкість роботи, надійність пристрою і відсутність “лагів”.

Проблема 2: велика кількість реклами

Практично кожен додаток Xiaomi має рекламу. Велика кількість спливаючих “віконець” і несподіваний запуск рекламних роликів у момент використання пристрою порядком дратує і заважає якісному процесу експлуатації. Якщо споживач потребує оперативного виконання всіх команд на смартфоні – завдяки насиченій рекламі від смартфонів Xiaomi цього очікувати не доводиться.

Проблема 3: Купа непотрібних додатків і сервісів

Очищення кешу і сміття, антивіруси, спам-захисники і ще вагон і маленький візок непотрібних додатків ідуть у комплекті з телефонами Xiaomi. Ці додатки є встановленими за замовчуванням, але є абсолютно непотрібними. Здебільшого, користувач навіть жодного разу не відкриває жодного з подібних “потрібних” додатків. Але пушити про необхідність їх використання ці додатки не припиняють.

Проблема 4: Неадекватна оптимізація не дає працювати додаткам паралельно на смартфонах з 4 ГБ пам’яті

Xiaomi наділила свої пристрої, що володіють малим об’ємом пам’яті, “вражаючою” здатністю – немає можливості запустити кілька додатків одночасно. Під час запуску іншого застосунку, якщо один вже працює, – перший застосунок просто закриється.

Другою унікальною функцією, що випливає з першої, є неможливість скопіювати будь-які дані з програми для використання їх у браузері. Щойно користувач ввів необхідні дані в пошук і повернувся до застосунку – сторінка браузера автоматично оновлюється, зводячи всі результати пошуку на нуль.

Третьою особливістю можна виділити автоматичний перехід у режим сну додатків, які не активні на поточний момент. Ця функція автоматично вимикає сповіщення і синхронізацію з розумним годинником і навушниками. Як наслідок – висока ймовірність пропустити важливе повідомлення і відсутність комфортної можливості користуватися додатково підключеними пристроями.

Проблема 5: запланований термін експлуатації – 3 роки

Xiaomi вирішили проблему оновлення пристроїв радикальним способом – через 3 роки користувач буде змушений поміняти смартфон, тому що пристрій починає настільки сильно глючити, що його подальше використання стає неможливим. Мимовільне вимкнення телефону під час розмови – легко. Неможливість бачити сім-карту в найнесподіваніші моменти – будь ласка. Пристрій вимагатиме постійного перезавантаження навіть для звичайних дій.

Остаточне рішення про придбання Xiaomi звичайно залишається за покупцем. Але беручи перераховані вище фактори до уваги, виникає велике питання – чи варто?

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ