Статті

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 vs Apple A17 Pro: який процесор кращий

Share

Згідно з останніми витоками інформації, новий “снеп” відстає від “яблучного” процесора, що вже вийшов, з точки зору дизайну. На відміну від A17 Pro, який, як відомо, зроблений на 3nm (N3E) процесі, Snapdragon 8 Gen 3 дивуватиме користувачів на процесі TSMC N4P. Але є нюанс.

За даними обізнаної публіки, новинка від Qualcomm, незважаючи на своє теоретичне відставання, має бути на 30 відсотків енергоефективнішою за конкурента від Apple. Іншими словами, процесори в iPhone 15 Pro and iPhone 15 Pro Max після виходу нового покоління Snapdragon перестануть бути найкрутішими. Однак і в цього твердження є свої “підводні камені”.

Експерти вважають, що Snapdragon 8 Gen 3 навряд чи виявиться значно швидшим за свого попередника, у всякому разі для бенчмарків на AnTuTu. Однак очевидна перевага очікується в графіку. Результати, отримані під час тестування прототипу, на 40 відсотків перевищують показники GPU Snapdragon 8 Gen 2.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдери стверджують, що третє покоління Adreno 750 у прийдешньому Snapdragon 8 забезпечує цьому процесору як ніколи раніше значний відрив у графіці від сучасного “яблучного” процесора на “дзвінкі” 60 відсотків. Відзначається збільшені здібності “снепа” в підтримці трасування променів. Останнє твердження особливо цікаве на тлі впевненої заяви Apple про те, що їхній останній процесор у 4 рази краще справляється з трасуванням, ніж A16 Bionic.

Скептично налаштовані експерти поки не поспішають заздалегідь аплодувати Snapdragon 8 Gen 3. Вони кажуть, що перед Qualcomm і Apple, цілком можливо, стоять різні завдання. Перша компанія спеціально знизила продуктивність процесора для збільшення часу автономної роботи пристрою. Друга ж навпаки вирішила на даному етапі пожертвувати енергоефективністю свого чіпа, щоб показати значні відмінності між A16 Bionic і A17 Pro. Єдине, у чому фахівці поки що на 100 відсотків сходяться – це відсутність, принаймні в теорії, очевидних переваг 3nm процесу. Така думка склалася на основі відомих на сьогодні даних про співвідношення технічних характеристик прототипу Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 і Apple A17 Pro, що вже вийшов.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024