Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 vs Apple A17 Pro: який процесор кращий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з останніми витоками інформації, новий “снеп” відстає від “яблучного” процесора, що вже вийшов, з точки зору дизайну. На відміну від A17 Pro, який, як відомо, зроблений на 3nm (N3E) процесі, Snapdragon 8 Gen 3 дивуватиме користувачів на процесі TSMC N4P. Але є нюанс.

За даними обізнаної публіки, новинка від Qualcomm, незважаючи на своє теоретичне відставання, має бути на 30 відсотків енергоефективнішою за конкурента від Apple. Іншими словами, процесори в iPhone 15 Pro and iPhone 15 Pro Max після виходу нового покоління Snapdragon перестануть бути найкрутішими. Однак і в цього твердження є свої “підводні камені”.

Експерти вважають, що Snapdragon 8 Gen 3 навряд чи виявиться значно швидшим за свого попередника, у всякому разі для бенчмарків на AnTuTu. Однак очевидна перевага очікується в графіку. Результати, отримані під час тестування прототипу, на 40 відсотків перевищують показники GPU Snapdragon 8 Gen 2.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдери стверджують, що третє покоління Adreno 750 у прийдешньому Snapdragon 8 забезпечує цьому процесору як ніколи раніше значний відрив у графіці від сучасного “яблучного” процесора на “дзвінкі” 60 відсотків. Відзначається збільшені здібності “снепа” в підтримці трасування променів. Останнє твердження особливо цікаве на тлі впевненої заяви Apple про те, що їхній останній процесор у 4 рази краще справляється з трасуванням, ніж A16 Bionic.

Скептично налаштовані експерти поки не поспішають заздалегідь аплодувати Snapdragon 8 Gen 3. Вони кажуть, що перед Qualcomm і Apple, цілком можливо, стоять різні завдання. Перша компанія спеціально знизила продуктивність процесора для збільшення часу автономної роботи пристрою. Друга ж навпаки вирішила на даному етапі пожертвувати енергоефективністю свого чіпа, щоб показати значні відмінності між A16 Bionic і A17 Pro. Єдине, у чому фахівці поки що на 100 відсотків сходяться – це відсутність, принаймні в теорії, очевидних переваг 3nm процесу. Така думка склалася на основі відомих на сьогодні даних про співвідношення технічних характеристик прототипу Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 і Apple A17 Pro, що вже вийшов.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.