Статті

Чим звичайний Wi-Fi роутер відрізняється від професійного

Share

Мало хто помічає публічні Wi-Fi роутери, але вони є скрізь, де є доступ до інтернету по Wi-Fi – кафе, ресторани, вокзали, торгові центри. Скрізь використовуються Wi-Fi роутери, тільки не такі, як у нас вдома, а професійні. Десь їх можна роздивитися, а десь ні. Зазвичай вони ховаються під стелею, рідше десь у нижній частині приміщення. На вулиці, якщо є опенспейси з відкритим Wi-Fi, такі девайси будуть розміщені на стовпах освітлення.

У цій статті розповім вам чим відрізняється домашній роутер від професійного максимально простими словами. Так, скажімо, для розвитку кругозору. А хто ще не підписаний на мій блог, то можете це зробити просто зараз.

Дальність дії

Потужність звичайного домашнього маршрутизатора нижча, ніж у професійного пристрою. Роутери, які працюють для великої кількості користувачів, вирізняються високою чутливістю приймача і підвищеною потужністю передавача (у межах відповідних норм і законів).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також такі пристрої можуть використовувати спеціальні антени для кращого покриття. У будь-якому ресторані або кафе великої площі може бути кілька таких пристроїв, щоб на 100% забезпечити високу якість зв’язку.

Висока продуктивність

Звичайний домашній маршрутизатор “не гумовий” – що більше ви підключаєте до нього пристроїв, то він працюватиме повільніше. Це не тільки пов’язано з тим, що умовні 100 мегабіт у вашу квартиру поділяться між кількома споживачами, а також із начинкою самого роутера.

Чим потужніший процесор і чим більше оперативної пам’яті, тим краще гаджет справляється з поставленим на нього навантаженням. У громадських місцях професійний Wi-Fi роутер повинен спокійно тримати сотні з’єднань і не гальмувати.

Масштабованість

Як правило, професійні маршрутизатори підтримують масштабованість мережі. Коли один роутер підсилює сигнал іншого. У побутових девайсів така функція буває, але не у всіх і може бути істотно обмежена кількома пристроями. За допомогою серйозної апаратури можна в буквальному сенсі створити нескінченну Wi-Fi мережу з великої кількості гаджетів.

У такий спосіб забезпечується так зване “безшовне” підключення – користувач іде зі своїм смартфоном, а сигнал автоматично перемикається на найближчий пристрій, забезпечуючи високу якість зв’язку.

Широка можливість налаштування

Домашній пристрій, зазвичай, містить мінімальну кількість опцій і налаштувань. А ось у професійному налаштувати можна буквально все, що тільки спаде на думку. Велика гнучкість налаштувань дає широкі можливості для створення якісної Wi-Fi мережі. У разі, якщо домашній гаджет завис, то його перезавантажують зазвичай вручну. Більш серйозні моделі можуть мати можливість віддаленого перезавантаження.

Висока надійність

Роутер сам по собі – надійний пристрій. Але практика показала, що якщо експлуатувати звичайний домашній Wi-Fi маршрутизатор на повну котушку, то він і року не пропрацює. Від постійного нагріву змінюються властивості деталей усередині девайса і він починає працювати дедалі гірше і гірше. Простіше кажучи – відбувається знос компонентів від перегріву.

Промислові ж роутери мають великий запас міцності – вони розраховані на велике навантаження і мають більш серйозне технічне виконання. Також у проф. пристрої буде продумана система охолодження, нерідко в таких моделях вбудовують навіть вентилятори.

Але архітектурно ці два типи гаджетів приблизно однакові – приймач, процесор і оперативна пам’ять. Також професійний девайс коштуватиме набагато дорожче, ніж звичайний маршрутизатор.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024