Статті

ТОП-5 гаджетів для віддаленої роботи з дому

Share

Для одних віддалена робота з дому є приємністю, для інших — вимушеністю. Але й тим, й іншим варто заздалегідь підготувати зручне робоче місце. Точно знадобиться ноутбук з тривалим часом автономної роботи, а також ергономічна підставка для нього. Щоб не довелося постійно носити ноут з дому на роботу, можна скористатися зовнішнім SSD. Для ділових зідзвонів і просто концентрації на роботі під улюблену музику потрібні якісні навушники. А залишатися завжди онлайн допоможе спеціалізований ДБЖ для мережевого обладнання.

2E Complex Pro 14 Lite — тонкий та легкий ноутбук, відповідно 18 мм і 1.35 кг, з чотирнадцятидюймовим екраном з розширеним колірним охопленням NTSC 70% (проти типових 45% у більшості конкурентів). При цьому оснащений місткою батареєю на 53 Вт*год, яка забезпечує до 11 годин автономної роботи. У комплекті постачається швидкий зарядний пристрій потужністю 90 Вт. Також ноутбук можна заряджати через порт Thunderbolt 4 (він же USB Type-C) за технологією Power Delivery. Також цей порт дозволяє підключати зовнішній монітор або мультифункціональний USB-хаб.

Верхня кришка 2E Complex Pro 14 Lite зроблена з алюмінію, а над екраном розташована веб-камера зі стереомікрофонами для шумоприглушення. Процесор у даній конфігурації ноутбука встановлено Intel Core i5-1240P. Він має 4 потужні ядра та 8 додаткових енергоощадних, інтегровану відеокарту Iris Xe та розширений енерголіміт 28 Вт. Що дозволяє йому тривалий час працювати в режимі авторозгону Turbo Boost. Оперативної пам’яті встановлено 16 ГБ (з можливістю апгрейду до 64 ГБ), а об’єм SSD швидкісного формату M.2 NVMe дорівнює 512 ГБ. Криптомодуль TPM 2.0 дозволяє встановити новітню ОС Windows 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OfficePro LS111 і OfficePro LS580 — дві ергономічні підставки, які призначені для ноутбуків, але виконують різні функції. Перша модель — LS111 — ставиться безпосередньо під ноутбук під час роботи, щоб припідняти його над столом і налаштувати кут нахилу. Це покращує забір свіжого повітря через вентиляційні отвори на дні ноутбука, робить друк на клавіатурі комфортнішим для зап’ясть рук і дозволяє менше гнути спину і шию до екрану. Силіконові накладки не дозволяють підставці ковзати по столу, а ноутбуку — по підставці.

На вибір пропонується три кольори LS111: сріблястий, сірий та чорний. У чорної версії збільшені тримачі для кращої сумісності з великими ноутбуками. Друга підставка — OfficePro LS580 — теж пропонується у трьох аналогічних кольорах, але призначена для організації робочого місця. Щоб усі пристрої зберігалися в одному місці і займали мінімум місця на столі. Великий слот підставки призначений для ноутбука, причому ширину слоту можна точно налаштувати шестигранним ключем під ноутбуки різної товщини. У два менші слоти помістяться смартфон і планшет.

Transcend ESD300 — мініатюрний SSD-накопичувач вагою всього 9 грамів і розміром приблизно як звичайна USB-флешка. При цьому об’єм накопичувача може варіювати від 512 ГБ до 2 ТБ. А швидкість послідовного читання та запису великих файлів дорівнює 1050 и 950 МБ/с відповідно. Жодна USB-флешка такими характеристиками похизуватися, звісно ж, не може. Корпус зроблений з металу, а ковпачок з прозорого пластику. Інтерфейс підключення USB Type-C, а щоб розкрити наповну швидкісний потенціал знадобиться USB 3.2 Gen2 або Thunderbolt.

За замовчуванням SSD відформатований у exFAT, яку розпізнають комп’ютери та ноутбуки з Windows, Linux і macOS. Але для сумісності з Android та iPadOS може знадобитися переформатування в іншу файлову систему. Також накопичувач сумісний з ігровою консоллю PlayStation 5, яка, на відміну від PS4, має порт USB Type-C. На вибір пропонуються три кольори корпусу SSD: сріблястий, рожевий і блакитний. Фірмовий додаток Transcend Elite відповідає за резервне копіювання, в тому числі у хмару, та шифрування персональних даних. На пристрій надається розширена 5-річна гарантія.

Hator Hyperpunk 2 Wireless Tri-Mode — де-юре геймерська, але де-факто універсальна бездротова стереогарнітура накладного типу. Підтримує три варіанти підключення: USB-радіоадаптер 2.4 ГГц, Bluetooth 5.2 чи аудіокабель 3.5 мм. На вибір пропонується аж п’ять варіантів забарвлення: чорне, біле, жовте, м’ятне і бузкове. До речі, в асортименті українського бренду Hator є ще й мишки усіх цих кольорів. Побудовані навушники на 40-міліметрових динаміках з композитною мембраною та неодимовими магнітами.

Частотний діапазон звучання розширений до 10 Гц – 22 кГц (проти типових 20 Гц – 20 кГц у більшості конкурентів). Амбушюри і оголів’я зроблені не з екошкіри, яка парить у літню спеку, а з тактильно приємної і дихаючою тканини. Всередині амбушюри наповнені піною з ефектом пам’яті, яка точно підлаштовується під анатомію користувача. Враховуючи помірну вагу 180 грамів, у цих навушниках можна просидіти за роботою чи грою хоч цілий день. Мікрофон на гнучкій штанзі можна зняти, а його отвір закрити гумовою заглушкою, щоб навушники виглядали елегантно для носіння на вулиці.

Marsriva KP5 — спеціалізоване джерело безперебійного живлення для мережевого обладнання. Забезпечує стабільну роботу Wi-Fi-роутерів, 4G-модемів і камер відеоспостереження в умовах планового чи аварійного вимкнення електроенергії. Одночасно може живити до п’яти пристроїв загальною потужність 30 Вт, а на один пристрій може подаватися до 24 Вт. Має три види роз’ємів (DC, USB, PoE) та три вихідні напруги (5, 9 і 12 В). Технологія Power-over-Ethernet робить дане ДБЖ сумісним навіть з мережевим обладнанням, яке зазвичай встановлюється на вулиці. Для PoE можна вибрати напругу 15 чи 24 В.

Ємність вбудованої батареї дорівнює 8800 мА*год. Цього вистачає для автономної роботи типового комплекту з оптичного модема PON і роутера 12 В протягом 5-6 годин. Заряджається від нуля до ста відсотків всього за 2 години. Після повної розрядки батареї, ДБЖ вимикається, а при появі струму автоматично вмикається, щоб одночасно живити мережеве обладнання і заряджатися. Тобто це ДБЖ працює за принципом «поставив і забув». Вхідна напруга може варіювати від 100 до 240 вольт, що особливо корисно у заміських будинках, де напруга часто просідає нижче норми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Пятківський Юрій

Юрій захоплюється мобільними технологіями ще з часів (старої) Nokia 3310, розпочавши свою письменницьку кар'єру, коли планшети вважалися наступною великою подією (тобто дуже давно, в далекій-далекій галактиці).

Опублікував
Пятківський Юрій
  • Останні записи

    Перші зображення розкладачки Honor Magic V Flip потрапили в мережу

    Авторитетний китайський інсайдер під ніком Digital Chat Station поділився у соцмережі Weibo першими зображеннями майбутнього…

    21.05.2024

    Dell представила безшумну мишу яка коштує 1500 гривень

    Компанія Dell представила свою тиху мишу Silent Mouse MS355. Її конструкція дозволить користувачеві не відволікатися…

    21.05.2024

    Microsoft представляє Surface Pro 11 з процесорами Snapdragon та OLED-дисплеємж

    Компанія Microsoft анонсувала випуск Surface Pro 11 - першого пристрою в цій серії, що працює…

    21.05.2024

    iPhone 16 Pro Max буде оснащений новими ширококутними та ультраширококутними камерами

    iPhone 16 Pro Max зможе похвалитися більшим сенсором основної камери, а обидві моделі iPhone 16…

    21.05.2024

    Як користуватися смартфоном Samsung Galaxy щоб він завжди працював

    Рівень налаштування One UI Samsung забезпечує багатий та зручний інтерфейс для користувачів Android на пристроях…

    21.05.2024

    Витік нової моделі Sony Xperia Pro-C: що на нас чекає у 2024 році

    В останні дні чутки про нові моделі смартфонів Sony не вщухають. Спочатку в мережу потрапили…

    21.05.2024