ТОП-5 гаджетів для віддаленої роботи з дому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для одних віддалена робота з дому є приємністю, для інших — вимушеністю. Але й тим, й іншим варто заздалегідь підготувати зручне робоче місце. Точно знадобиться ноутбук з тривалим часом автономної роботи, а також ергономічна підставка для нього. Щоб не довелося постійно носити ноут з дому на роботу, можна скористатися зовнішнім SSD. Для ділових зідзвонів і просто концентрації на роботі під улюблену музику потрібні якісні навушники. А залишатися завжди онлайн допоможе спеціалізований ДБЖ для мережевого обладнання.

2E Complex Pro 14 Lite — тонкий та легкий ноутбук, відповідно 18 мм і 1.35 кг, з чотирнадцятидюймовим екраном з розширеним колірним охопленням NTSC 70% (проти типових 45% у більшості конкурентів). При цьому оснащений місткою батареєю на 53 Вт*год, яка забезпечує до 11 годин автономної роботи. У комплекті постачається швидкий зарядний пристрій потужністю 90 Вт. Також ноутбук можна заряджати через порт Thunderbolt 4 (він же USB Type-C) за технологією Power Delivery. Також цей порт дозволяє підключати зовнішній монітор або мультифункціональний USB-хаб.

Верхня кришка 2E Complex Pro 14 Lite зроблена з алюмінію, а над екраном розташована веб-камера зі стереомікрофонами для шумоприглушення. Процесор у даній конфігурації ноутбука встановлено Intel Core i5-1240P. Він має 4 потужні ядра та 8 додаткових енергоощадних, інтегровану відеокарту Iris Xe та розширений енерголіміт 28 Вт. Що дозволяє йому тривалий час працювати в режимі авторозгону Turbo Boost. Оперативної пам’яті встановлено 16 ГБ (з можливістю апгрейду до 64 ГБ), а об’єм SSD швидкісного формату M.2 NVMe дорівнює 512 ГБ. Криптомодуль TPM 2.0 дозволяє встановити новітню ОС Windows 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OfficePro LS111 і OfficePro LS580 — дві ергономічні підставки, які призначені для ноутбуків, але виконують різні функції. Перша модель — LS111 — ставиться безпосередньо під ноутбук під час роботи, щоб припідняти його над столом і налаштувати кут нахилу. Це покращує забір свіжого повітря через вентиляційні отвори на дні ноутбука, робить друк на клавіатурі комфортнішим для зап’ясть рук і дозволяє менше гнути спину і шию до екрану. Силіконові накладки не дозволяють підставці ковзати по столу, а ноутбуку — по підставці.

На вибір пропонується три кольори LS111: сріблястий, сірий та чорний. У чорної версії збільшені тримачі для кращої сумісності з великими ноутбуками. Друга підставка — OfficePro LS580 — теж пропонується у трьох аналогічних кольорах, але призначена для організації робочого місця. Щоб усі пристрої зберігалися в одному місці і займали мінімум місця на столі. Великий слот підставки призначений для ноутбука, причому ширину слоту можна точно налаштувати шестигранним ключем під ноутбуки різної товщини. У два менші слоти помістяться смартфон і планшет.

Transcend ESD300 — мініатюрний SSD-накопичувач вагою всього 9 грамів і розміром приблизно як звичайна USB-флешка. При цьому об’єм накопичувача може варіювати від 512 ГБ до 2 ТБ. А швидкість послідовного читання та запису великих файлів дорівнює 1050 и 950 МБ/с відповідно. Жодна USB-флешка такими характеристиками похизуватися, звісно ж, не може. Корпус зроблений з металу, а ковпачок з прозорого пластику. Інтерфейс підключення USB Type-C, а щоб розкрити наповну швидкісний потенціал знадобиться USB 3.2 Gen2 або Thunderbolt.

За замовчуванням SSD відформатований у exFAT, яку розпізнають комп’ютери та ноутбуки з Windows, Linux і macOS. Але для сумісності з Android та iPadOS може знадобитися переформатування в іншу файлову систему. Також накопичувач сумісний з ігровою консоллю PlayStation 5, яка, на відміну від PS4, має порт USB Type-C. На вибір пропонуються три кольори корпусу SSD: сріблястий, рожевий і блакитний. Фірмовий додаток Transcend Elite відповідає за резервне копіювання, в тому числі у хмару, та шифрування персональних даних. На пристрій надається розширена 5-річна гарантія.

Hator Hyperpunk 2 Wireless Tri-Mode — де-юре геймерська, але де-факто універсальна бездротова стереогарнітура накладного типу. Підтримує три варіанти підключення: USB-радіоадаптер 2.4 ГГц, Bluetooth 5.2 чи аудіокабель 3.5 мм. На вибір пропонується аж п’ять варіантів забарвлення: чорне, біле, жовте, м’ятне і бузкове. До речі, в асортименті українського бренду Hator є ще й мишки усіх цих кольорів. Побудовані навушники на 40-міліметрових динаміках з композитною мембраною та неодимовими магнітами.

Частотний діапазон звучання розширений до 10 Гц – 22 кГц (проти типових 20 Гц – 20 кГц у більшості конкурентів). Амбушюри і оголів’я зроблені не з екошкіри, яка парить у літню спеку, а з тактильно приємної і дихаючою тканини. Всередині амбушюри наповнені піною з ефектом пам’яті, яка точно підлаштовується під анатомію користувача. Враховуючи помірну вагу 180 грамів, у цих навушниках можна просидіти за роботою чи грою хоч цілий день. Мікрофон на гнучкій штанзі можна зняти, а його отвір закрити гумовою заглушкою, щоб навушники виглядали елегантно для носіння на вулиці.

Marsriva KP5 — спеціалізоване джерело безперебійного живлення для мережевого обладнання. Забезпечує стабільну роботу Wi-Fi-роутерів, 4G-модемів і камер відеоспостереження в умовах планового чи аварійного вимкнення електроенергії. Одночасно може живити до п’яти пристроїв загальною потужність 30 Вт, а на один пристрій може подаватися до 24 Вт. Має три види роз’ємів (DC, USB, PoE) та три вихідні напруги (5, 9 і 12 В). Технологія Power-over-Ethernet робить дане ДБЖ сумісним навіть з мережевим обладнанням, яке зазвичай встановлюється на вулиці. Для PoE можна вибрати напругу 15 чи 24 В.

Ємність вбудованої батареї дорівнює 8800 мА*год. Цього вистачає для автономної роботи типового комплекту з оптичного модема PON і роутера 12 В протягом 5-6 годин. Заряджається від нуля до ста відсотків всього за 2 години. Після повної розрядки батареї, ДБЖ вимикається, а при появі струму автоматично вмикається, щоб одночасно живити мережеве обладнання і заряджатися. Тобто це ДБЖ працює за принципом «поставив і забув». Вхідна напруга може варіювати від 100 до 240 вольт, що особливо корисно у заміських будинках, де напруга часто просідає нижче норми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.