Статті

Батарея сучасного смартфона тримає заряд лише один день і це нормально

Share
Час читання: 2 хв.

Виробники комплектують смартфони акумуляторами підвищеної ємності. Здається, що чим більша ємність батареї, то тим довше пристрій працюватиме. А ось на практиці виходить все інакше.

Навіть уже сильно застарілі смартфони можуть працювати тижнями на одній зарядці, а твій новенький смартфон так не може. Чому? Можливо, виробникам не потрібно, щоб гаджети довго працювали без підзарядки? А підвищені ємності батарей лише маркетинговий хід?

Смартфони не повинні довго працювати! Ідеальний варіант, коли користувач через рік уже біжить за покупкою нового смартфона. Тоді всі задоволені, смартфони продаються, можна приступати до випуску на ринок нових моделей.

А як домогтися таких термінів до зміни смартфона? Та найпростіше зробити так, щоб акумулятор перестав тримати заряд тривалий час. Необхідно різке скорочення часу від зарядки до зарядки пристрою. Щоб користувач швидко розчарувався і пішов у магазин за новим смартфоном.

Виходить, що підвищений обсяг батареї може бути маркетинговим прийомом? Можливо фактична ємність нижча за зазначену, хто буде перевіряти? Відсутня оптимізація і все таке?

Або все-таки додатки стали вимогливі до ресурсів? Адже смартфон уже давно став “міні-комп’ютером”. А такому пристрою потрібно їсти і багато. Ноутбук і комп’ютер вимагають багато електрики, а смартфон чим гірший?

Усе це змушує замислитися. І як же тоді відповісти на запитання – скільки має тримати акумулятор сучасного смартфона?

Виходячи з особистого досвіду – це один повноцінний день. Це цілком нормальний термін і нічого тут дивного немає. Якщо це буде півтора або два дні, то це дуже круто. А в середньому, якщо ввечері зарядити акумулятор, то він має спокійно пропрацювати до наступного вечора або ночі. Або час підзарядки перенести на ранок, тут кому як зручніше.

Це все за умови активного використання. Якщо на смартфон тільки дивитися, зрідка дізнаватися скільки часу або яке сьогодні число (простими словами – практично не користуватися ним), то можна розраховувати на значно більші терміни роботи, без підзарядки.

Якщо смартфон доводиться заряджати по кілька разів на день, то варто задуматися про зміну гаджета. Я не особливо рекомендую займатися заміною батареї, не допомагає це. Поліпшення ви швидше за все не помітите. Новий оригінальний акумулятор знайти дуже важко, а китайська копія може бути сумнівної якості.

Якщо у вас новий смартфон і ви все одно заряджаєте кілька разів на день, то вам треба провести оптимізацію живлення пристрою. Благо зараз існує купа спеціальних додатків, зокрема заводських від виробника смартфона. Або трохи менше експлуатувати смартфон, давати відпочити і йому і вам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024