Статті

Як найкраще заряджати свій телефон. Топ-7 порад щодо продовження терміну служби акумулятора

Share
Час читання: 3 хв.

Існує безліч запитань без відповідей про те, як і коли заряджати телефон. Оскільки термін придатності акумуляторів обмежений, має сенс спробувати знайти найкращі способи їх збереження. На щастя, ця стаття тут, щоб допомогти вам зробити саме це. Читайте далі, щоб дізнатися, як ви можете продовжити термін служби батареї (і що ви можете робити, щоб прискорити її згоряння).

Чи можна заряджати телефон всю ніч?

В ідеалі не слід заряджати телефон усю ніч, якщо ваш телефон увімкнено, він продовжуватиме втрачати заряд батареї, навіть якщо його під’єднано до зарядного пристрою. При цьому зарядному пристрою буде запропоновано продовжити зарядку акумулятора до 100%. Згодом це призведе до скорочення терміну служби акумулятора.дослідницьке джерело

Для 100% зарядки вашого телефону потрібно всього 1-2 години. Акумулятори телефонів мають обмежену ємність. Якщо регулярно залишати телефон зарядженим на ніч, він швидше досягне цієї ємності. Потрібно близько 2 років, щоб почати помічати пошкодження, але не залишайте телефон зарядженим на ніч щоночі.

Чи завжди ви повинні заряджати свій телефон на 100%?

Ні, завжди заряджайте акумулятор до 100%, з часом він розряджається.Для підтримки роботи телефону на 100% потрібно багато енергії. Щоб батарея працювала якомога довше, намагайтеся постійно підтримувати рівень заряду телефону в межах від 20% до 80%.Підтримка рівня заряду телефону в межах від 20% до 80% допомагає підтримувати баланс іонів літію в акумуляторі. Цей баланс значно скорочує термін служби акумулятора, ніж повне заряджання.

Чи повинен я дати телефону розрядитися перед заряджанням?

Зарядка телефону від 0% до 100% з часом призводить до розрядки акумулятора.
Як ви можете продовжити термін служби телефону?

Зменшіть яскравість екрана. Якщо екран залишається яскравим, коли ви ним не користуєтеся або потребуєте додаткового освітлення, ви швидше втратите заряд. Зайдіть у налаштування свого телефона і зменшіть яскравість екрана, щоб заряд тривав якомога довше.

Скоротіть час, необхідний вашому телефону для переходу в сплячий режим. Якщо екран переходить у сплячий режим протягом 2-3 хвилин, коли ви ним не користуєтеся, це може серйозно розрядити телефон. Зайдіть у налаштування і скоротіть час з 30 секунд до 1 хвилини, щоб заощадити заряд.

Чи зашкодять неофіційні зарядні пристрої вашій батареї?

Неофіційні зарядні пристрої з часом можуть знизити рівень заряду акумулятора. Стандарти безпеки неофіційних зарядних пристроїв не такі надійні, як зарядний пристрій, що поставляється разом з вашим телефоном. Вони можуть подавати занадто великий струм на акумулятор, що з часом може призвести до зниження заряду акумулятора. Деякі неофіційні зарядні пристрої можуть цього не робити, але про всяк випадок ви можете використовувати офіційний фірмовий зарядний пристрій.

Чи пошкоджує швидка зарядка ваш акумулятор?

Швидкі зарядні пристрої не зашкодять вашому акумулятору. Швидкі зарядні пристрої – це зарядні пристрої для телефонів із вищою потужністю, що дає змогу їм заряджати ваш телефон швидше. Коли ви використовуєте швидкий зарядний пристрій для заряджання телефону, він проходить 2 етапи.

На першому етапі споживається найбільше енергії, і телефон розряджається до певного рівня швидше, ніж під час використання стандартного зарядного пристрою. Щоб уникнути перегрівання, зарядний пристрій уповільнює роботу на другому етапі, поки телефон заряджається до кінця.

Зазвичай усе, що потужністю вище 10 Вт, вважається швидким зарядним пристроєм. Що вища потужність, то швидше працюватиме зарядний пристрій. Хоча швидкі зарядні пристрої не зашкодять вашому телефону, вони дорожчі за стандартні зарядні пристрої.

Чи пошкоджує акумулятор телефону нагрівання?

За високих температур акумулятор перегрівається, що призводить до його пошкодження. Під час нагрівання рідкі електроліти в акумуляторі вашого телефона розкладаються. Вони необхідні для збереження структури вашої батареї, і в міру їх виходу з ладу потужність вашої батареї з часом зменшується. Щоб запобігти цьому, тримайте телефон за кімнатної температури і не залишайте його в машині або на сонці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Представлено HMD 110 та HMD 105: нові смартфони для літніх людей з вологозахистом та USB-C

    Компанія HMD Global, яка відома своїми пристроями під брендом Nokia, випустила два нові кнопкові телефони…

    26.06.2024

    Інсайдери показали Apple Watch X з 2-дюймовим дисплеєм на CAD-рендерах

    Чутки свідчать, що Apple планує суттєво оновити Apple Watch до десятої річниці пристрою, і 91mobiles…

    26.06.2024

    ChatGPT для macOS став доступним для всіх користувачів без обмежень

    Компанія OpenAI оголосила, що додаток ChatGPT для Mac став доступним для всіх користувачів. Хоча додаток…

    26.06.2024

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024