Статті

Топ-3 причини, чому ігрові ноутбуки не варто купувати для навчання/роботи

Share

Пошук відповідного ноутбука для навчання – завдання, що вимагає уваги. Необхідно вибрати пристрій, здатний обробляти великі обсяги тексту і безліч вкладок у браузері, з довгим часом роботи акумулятора і доступною ціною.

Ігрові ноутбуки не завжди найбільш підходять для таких цілей. Вони зазвичай дорогі, громіздкі й оснащені високопродуктивними відеокартами та процесорами, які необхідні в основному для ігор. Їх доцільно купувати тільки в разі наявності достатнього бюджету.

Якщо вам потрібен пристрій, здатний запускати ігри та виконувати навчальні завдання, цілком вистачить ноутбука середнього рівня!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цій статті ми покажемо мінуси ігрових ноутбуків, розповімо, чому не варто купувати ігровий ноутбук для навчання і що варто розглянути як альтернативу.

КЛАВІАТУРА – ВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ

За останні роки виробники покращили клавіатури на ігрових ноутбуках, однак вони все одно не завжди досить зручні. Наприклад, Asus ROG Zephyrus G14 оснащений однією з найкращих ігрових клавіатур на ринку, але вона все одно не всім користувачам зручна. Більш доступний варіант – Dell G5 SE, також має непогану клавіатуру, але також вважається ігровим ноутбуком.

Багатьом користувачам важливо мати хорошу клавіатуру, оскільки вона часто визначає зручність роботи. Тому при виборі пристрою варто приділяти увагу цьому елементу.

Звісно, є й винятки, такі як Razer Blade 15, але в підсумку все залежить від індивідуальних переваг. Якщо ви не можете особисто випробувати пристрій перед покупкою і купуєте його онлайн, то ризикуєте отримати клавіатуру, яка може виявитися незручною для роботи в навчальних цілях.

ПІДВИЩЕНЕ СПОЖИВАННЯ ЕНЕРГІЇ

Споживання великої кількості енергії, навіть під час неігрових завдань – це серйозні мінуси ігрових ноутбуків.

Ці пристрої спроектовані з урахуванням потреб ігор, що означає наявність потужних процесорів і відеокарт. Незважаючи на те, що сучасні процесори стають більш енергоефективними, вони все одно споживають більше енергії, ніж менш потужні аналоги, коли ігри не запущені.

Наприклад, Acer Predator Triton 300 SE показує найвищі показники автономного часу роботи серед більшості ігрових моделей завдяки менш енергоємному процесору, однак цього все одно недостатньо.

У тестах цей ноутбук пропрацював близько семи з половиною годин при перегляді веб-сторінок, що є максимальним значенням для ігрових моделей. Більш доступні ігрові ноутбуки мають ще менший час роботи від акумулятора. У порівнянні з цими показниками, неігровий ноутбук HP Elite Dragonfly здатний працювати понад 10 годин без підзарядки!

ПЕРЕГРІВ

Наприклад, Razer Blade 15 нагрівається навіть у режимі очікування, а температура MSI GS66 Stealth може досягати 97 градусів Цельсія! Крім того, галасливі системи охолодження, які можуть відволікати під час роботи – теж мінуси ігрових ноутбуків.

ДОРОГОВИЗНА

Ще однією негативною стороною ігрових ноутбуків є їхня висока ціна. Так, можна знайти ігрову модель за менш ніж 1000 доларів, однак у такому разі можна зіткнутися з низькою якістю збірки, компромісами щодо компонентів або дисплея.

Якщо ви шукаєте ноутбук, який підходить як для ігор, так і для навчання, доведеться викласти чималі гроші. Razer Blade 14 – один із прикладів такого пристрою. Він добре справляється з іграми і підходить для навчання, проте навіть найдоступніші моделі коштують понад 60 000 гривень.

Звичайно, неігрові ноутбуки також можуть бути дорогими, але можна знайти чудовий ноутбук за менш ніж 35 000 гривень. Наприклад, Asus ZenBook 13 коштує близько 30 000 гривень і оснащений чудовою клавіатурою, красивим OLED-дисплеєм і має час роботи від акумулятора близько 16 годин! На ігровому ноутбуці з такою ж ціною ви не знайдете таких можливостей.

Вартість стандартного ігрового ноутбука починається від середнього рівня (тобто від 1000 доларів) і може досягати сотень тисяч рублів. Звичайно, є винятки, наприклад, Dell G5 SE, який може запропонувати вражаючу ігрову продуктивність за приблизно 40 000 гривень, але не зможе зрівнятися з неігровими моделями в тій самій ціновій категорії щодо часу роботи від акумулятора і якості клавіатури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Забули вказати що у ігрових ноутбуків доволі велика система охолодження, яка досить шумна і важка, що додає незручності

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024