Смартфони

iPhone 15: головні характеристики та дата виходу

Share

З настанням вересня приходить підвищене очікування традиційної осінньої презентації від компанії Apple.

Щороку компанія з Купертіно презентує нові пристрої на вересневому заході. Якщо в попередні роки нові iPhone і смарт-годинники показували широкому загалу 8 вересня, то у 2023 році точна дата проведення презентації поки тримається в секреті.

Проте любителі “яблучних” пристроїв і експерти вже розкрили всі основні зміни в головній новинці сезону – iPhone 15, який незабаром буде презентовано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей iPhone 15

За даними витоків, Apple у новій моделі смартфона планує впровадити на всіх моделях технологію Dynamic Island. Це – спеціальний овальний виріз під селфі-камеру на дисплеї. Його можна використовувати також і як елемент інтерфейсу 0Ч для відображення сповіщень і віджетів.

Така технологія була і в iPhone 14, але тільки в “старших” моделях типу Pro і Ultra. “Молодші” моделі використовували стандартний “чубчик”. Імовірно, такий крок зумовлений бажанням Apple збільшити продажі, оскільки попит на стандартні моделі iPhone 14 був не надто високим.

Зміниться і частота оновлення екрана. Усі версії отримають технологію ProMotion, яка забезпечує “гнучку” роботу екрана в діапазоні частот від 1 до 120 Гц залежно від завдання.

Розміри смартфонів залишаться колишніми – діагоналлю 6,1 і 6,7 дюйма.

Дизайн iPhone 15

Ключове нововведення в пристрої – нова програмована кнопка Action Button. Її користувачі зможуть налаштувати самостійно під індивідуальні потреби. Наприклад, можна буде “прив’язати” до неї активацію камери або ввімкнення ліхтарика.

Планується, що Apple використовуватиме нові матеріали для виготовлення гаджета. Нержавіючу сталь замінять на легкий титановий сплав.

Задня панель отримає додаткове матове скло, а краї, що з’єднують бічну і передню частини, стануть менш гострими, завдяки чому смартфон буде зручніше лежати в руці.

Камера iPhone 15

Тут теж є дві суттєві зміни. Очікується, що на всіх чотирьох моделях нового пристрою з’явиться оновлена селфі-камера з автоматичним фокусом. Раніше компанія закуповувала датчики у Samsung, тепер будуть використовуватися пристрої від Sony з поліпшеним контролем експозиції. Як очікується, що базові версії смартфона теж отримають 48-мегапіксельну основну камеру, яка, втім, відрізнятиметься від тієї, що ставитимуть на Pro-версії.

Так, найдорожча модифікація iPhone 15, як очікується, отримає перископічну камеру, що забезпечує п’яти- або шестикратний оптичний зум. За своїми можливостями вона істотно перевершить можливості нинішнього сенсора з триразовим збільшенням, даючи змогу робити більш деталізовані знімки без втрати якості, зокрема в умовах недостатнього освітлення.

Характеристики iPhone 15

Як і раніше, інсайдери повідомляють, що в нових iPhone будуть використовуватися два різні чипсети.

Як очікується, “старші” моделі отримають систему під назвою A17 Bionic. Головна відмінність чипсета полягає в тринанометровому техпроцесі виготовлення, що дає змогу розмістити істотно більше транзисторів на тій самій площі.

Також, імовірно, версії смартфона відрізнятимуться одна від одної обсягами оперативної пам’яті. Стандартні iPhone 15 і iPhone 15 Plus, як очікується, залишаться з 6 Гб, а “старші” версії iPhone 15 обзаведуться 8 Гб оперативки.

Нарешті, у жовтні 2022 року Apple оголосила про перехід на стандарт USB-C для майбутніх iPhone, що зумовлено вимогою Євросоюзу, згідно з якою виробники смартфонів та іншої портативної електроніки з 2024 року мають використовувати єдиний порт для підзарядки. При цьому деякі моделі iPhone 15 отримають підтримку підзарядки потужністю до 35 Вт (у iPhone 14 – до 20 Вт), що істотно зменшить час поповнення запасу батареї пристрою.

Ціни і терміни появи в Україні

Точні гривневі ціна на новинку поки невідомі. Компанія Apple має намір продавати свої пристрої за стандартними цінами:

1. iPhone 15 – від 799 доларів.

2. iPhone 15 Plus – від 899 доларів.

3. iPhone 15 Pro – від 1099 доларів, ця модель подорожчала на 100 доларів.

4. iPhone 15 Pro Max – від 1299 доларів. Ця модель подорожчала на 200 доларів.

Точних дат появи нових моделей телефонів в Україні поки що не називаються. Цілком ймовірно, чекати їх можна в жовтні, оскільки старт продажів у США напевно відбудеться в другій половині вересня.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

View Comments

  • Множте офіційну ціну в доларах на 50 і оримаєте роздрібну ціну в гривнях

  • Йшов 23й рік, виробники андроїдів намагаються прибрати все зайве з єкрану, в той час Апл ліпе на екран якусь хрінь і видає це за ексклюзивність

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024