Чи потрібно міняти SIM-картку і коли це обов’язково варто зробити

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

SIM-карта – доволі складний технічний пристрій, і вона, як будь-яка техніка, може виходити з ладу. Але чи треба міняти SIM-карту заради профілактики? У яких випадках заміна обов’язкова? Давайте розберемося.

Реклама

SIM-карта – невеликий електронний модуль, з яким пов’язаний ваш мобільний номер. SIM-карта встановлюється в гаджет і забезпечує його підключення до стільникової мережі. SIM-карти бувають різного розміру, а крім того, деякі пристрої підтримують суто програмний варіант SIM-карти – eSIM.

Знайте головне про заміну SIM-картки, щоб протистояти шахраям

До вашого мобільного номера, а отже, і SIM-картки, найімовірніше, прив’язано чимало сервісів, включно з банківськими. Шахраї тими чи іншими способами часто намагаються отримати доступ до вашого номера, а через нього – до ваших грошей. Один із прийомів зловмисників якраз спирається на те, що люди погано знають про те, коли і чому потрібна заміна SIM-карти, який термін її служби.

Ось у яку історію може потрапити будь-хто з нас. Уявіть, що вам зателефонує ввічлива людина і представиться співробітником вашого мобільного оператора. Від нього ви дізнаєтеся, що термін дії вашої SIM-карти добігає кінця, і його потрібно продовжити або замінити SIM-карту. На щастя, продовження – це всього лише формальність, до того ж, все безкоштовно і не потрібно нікуди йти. Потрібно лише підтвердити запит, продиктувавши код з SMS. Продиктуєте? Якщо так, то всього за кілька хвилин шахрай може спустошити ваші банківські рахунки.

Насправді, шахрай, розмовляючи з вами, спробує зайти у ваш особистий кабінет на сайті оператора. Це станеться, якщо ви продиктуєте код. Через ваш особистий кабінет можна налаштувати переадресацію дзвінків і SMS на інший номер, зокрема повідомлень від банків. Таким чином відкривається дорога до особистого кабінету на сайті банку і ваших рахунків.

Знайте: співробітники оператора зв’язку ніколи не телефонують для того, щоб повідомити своїх абонентів про завершення терміну дії SIM-карти. Та й немає в неї ніякого терміну дії.

SIM-картка – надійна і довговічна

SIM-карта може пропрацювати багато років – вона на це розрахована. Ви можете змінити не один і не два смартфони, переставляючи сімку з одного в інший, і все буде працювати без перебоїв. Гаджети виходять з ладу набагато частіше, ніж SIM-карти. І якщо щось не так зі зв’язком, то, найімовірніше, справа в телефоні або в поганому сигналі мережі, але навряд чи проблема в SIM-карті.

Якщо у вас все працює, не потрібно нічого міняти. Періодична профілактична заміна SIM-карт не потрібна.

Коли заміна SIM-карти точно не потрібна

  • За запитом знайомих і незнайомих людей, ким би вони не представлялися в розмові.
  • Під час зміни телефону, якщо старий і новий гаджети працюють із SIM-картами одного розміру.
  • Коли SIM-картці вже два, три, чотири, п’ять (неважливо скільки) років. Вік картки – не причина.
  • Коли SIM-картка заблокована через неправильно введений PIN-код.

Коли потрібно міняти SIM-карту

  • Коли її загублено – саму по собі або разом із гаджетом. Якщо таке трапилося з вами, то якнайшвидше спочатку заблокуйте втрачену сімку.
  • Коли ваш гаджет вимагає SIM-картки іншого розміру.
  • Коли SIM-карта стає несумісною з технологіями зв’язку, які використовує ваш оператор. Масова заміна старих сімок була, наприклад, під час впровадження мобільного зв’язку четвертого покоління (4G, LTE).
  • У разі несправності.

Які симптоми несправної SIM-картки

  1. Гаджет, у працездатності якого ви впевнені, не може підключитися до стільникової мережі. Перевірити цю гіпотезу просто: спробуйте поставити SIM-карту, яка, ймовірно, не працює, в інший справний пристрій, який у тому ж місці без проблем з’єднується з мережею з іншою сімкою.
  2. Гаджет часто втрачає з’єднання з мережею без видимих причин, при цьому той самий гаджет працює нормально, якщо в нього встановити іншу SIM-карту.
    Не впевнені, у чому саме справа?

Заміна фізичної SIM-карти на eSIM

Якщо ви зрозуміли, що без заміни SIM-карти – ніяк, розгляньте можливість використання віртуальної SIM-карти – eSIM. eSIM – це програмний модуль, який виконує роль SIM-карти, а необхідність у фізичній “сімці” в такому разі відпадає.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ