Статті

Топ-3 поради від iTechua, які збережуть ваш смартфон на роки

Share
Час читання: 2 хв.

Уявіть: ви купили собі смартфон, проходили з ним близько року, і він почав гірше працювати. Гальмує, заряд тримає не так довго, як раніше, та й дисплей уже не такий гладкий. Купувати новий – це витрачати гроші і час на те, щоб до нього звикнути. Такі витрати часто зовсім не в тему.

Щоб смартфон якомога довше вам прослужив, за ним потрібно доглядати. Як? Продовжуйте читати, щоб дізнатися.

Порада №1: захищайте смартфон від спеки та морозу

☀️ Жара

Слідкуйте за тим, щоб смартфон не залишався під прямими сонячними променями. Не варто слухати на ньому музику або сидіти в інтернеті, поки ви засмагаєте під палючим сонцем у +30. Замість цього можна згадати, що все ще існують паперові книжки, і взяти на пляж таку.

Не заряджайте смартфон під подушкою: так ви залишите його зовсім без повітря. Цього не варто робити в принципі, а в теплу пору року – тим більше. Якщо у вас чохол із прошарком із мікрофібри на задній панелі, на час заряджання його теж краще зняти. Через мікрофібру девайс сильніше нагрівається.

❄️ Мороз

Коли заходите в приміщення з холоду, залишайте смартфон полежати на 10-30 хвилин. Так він поступово звикне до тепла. Якщо одразу почнете користуватися гаджетом, він “відчує” такий різкий перепад температур.

Багато смартфонів на морозі швидше розряджаються – причому до нуля. Тому взимку особливо виручає технологія швидкого заряджання. Завдяки їй за 10-30 хвилин він з нуля встигне зарядитися до 20-50%.

Порада №2: стежте, щоб всередину смартфона не потрапляла волога

Виробники вже давно роблять телефони такими, що вони не псуються від вологи. Але це не означає, що, якщо ви все-таки намочите смартфон, через це точно не буде проблем. Якщо таке сталося, не намагайтеся допомогти девайсу народними засобами на кшталт рису або мікрохвильовки (так, люди пробували й таке). Просто віднесіть гаджет у ремонт.

Крім вологи на смартфон – і в нього – може потрапити пил. Він псує дисплей і задню поверхню гаджета. Тому рекомендуємо купити звичайний силіконовий чохол і наклеїти на дисплей захисну плівку: начебто дрібниці, а рятують від подряпин. Якщо хочете перестрахуватися, купіть чохол із заглушками від вологи та пилу.

Порада №3: дбайливо очищайте смартфон

Для цього підійде м’яка серветка з мікрофібри. Вона ретельно стирає відбитки пальців та інший бруд із поверхні гаджета. А ще серветка точно його не подряпає.

Якщо вам важливо, щоб корпус смартфона ззаду якомога довше залишався гладким, шукайте моделі з матовим покриттям. Навіть якщо ви весь день протримаєте смартфон у руках, до вечора на його корпусі не буде відбитків пальців та інших брудних слідів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Представлено HMD 110 та HMD 105: нові смартфони для літніх людей з вологозахистом та USB-C

    Компанія HMD Global, яка відома своїми пристроями під брендом Nokia, випустила два нові кнопкові телефони…

    26.06.2024

    Інсайдери показали Apple Watch X з 2-дюймовим дисплеєм на CAD-рендерах

    Чутки свідчать, що Apple планує суттєво оновити Apple Watch до десятої річниці пристрою, і 91mobiles…

    26.06.2024

    ChatGPT для macOS став доступним для всіх користувачів без обмежень

    Компанія OpenAI оголосила, що додаток ChatGPT для Mac став доступним для всіх користувачів. Хоча додаток…

    26.06.2024

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024