Статті

Топ-3 поради від iTechua, які збережуть ваш смартфон на роки

Share

Уявіть: ви купили собі смартфон, проходили з ним близько року, і він почав гірше працювати. Гальмує, заряд тримає не так довго, як раніше, та й дисплей уже не такий гладкий. Купувати новий – це витрачати гроші і час на те, щоб до нього звикнути. Такі витрати часто зовсім не в тему.

Щоб смартфон якомога довше вам прослужив, за ним потрібно доглядати. Як? Продовжуйте читати, щоб дізнатися.

Порада №1: захищайте смартфон від спеки та морозу

☀️ Жара

Слідкуйте за тим, щоб смартфон не залишався під прямими сонячними променями. Не варто слухати на ньому музику або сидіти в інтернеті, поки ви засмагаєте під палючим сонцем у +30. Замість цього можна згадати, що все ще існують паперові книжки, і взяти на пляж таку.

Не заряджайте смартфон під подушкою: так ви залишите його зовсім без повітря. Цього не варто робити в принципі, а в теплу пору року – тим більше. Якщо у вас чохол із прошарком із мікрофібри на задній панелі, на час заряджання його теж краще зняти. Через мікрофібру девайс сильніше нагрівається.

❄️ Мороз

Коли заходите в приміщення з холоду, залишайте смартфон полежати на 10-30 хвилин. Так він поступово звикне до тепла. Якщо одразу почнете користуватися гаджетом, він “відчує” такий різкий перепад температур.

Багато смартфонів на морозі швидше розряджаються – причому до нуля. Тому взимку особливо виручає технологія швидкого заряджання. Завдяки їй за 10-30 хвилин він з нуля встигне зарядитися до 20-50%.

Порада №2: стежте, щоб всередину смартфона не потрапляла волога

Виробники вже давно роблять телефони такими, що вони не псуються від вологи. Але це не означає, що, якщо ви все-таки намочите смартфон, через це точно не буде проблем. Якщо таке сталося, не намагайтеся допомогти девайсу народними засобами на кшталт рису або мікрохвильовки (так, люди пробували й таке). Просто віднесіть гаджет у ремонт.

Крім вологи на смартфон – і в нього – може потрапити пил. Він псує дисплей і задню поверхню гаджета. Тому рекомендуємо купити звичайний силіконовий чохол і наклеїти на дисплей захисну плівку: начебто дрібниці, а рятують від подряпин. Якщо хочете перестрахуватися, купіть чохол із заглушками від вологи та пилу.

Порада №3: дбайливо очищайте смартфон

Для цього підійде м’яка серветка з мікрофібри. Вона ретельно стирає відбитки пальців та інший бруд із поверхні гаджета. А ще серветка точно його не подряпає.

Якщо вам важливо, щоб корпус смартфона ззаду якомога довше залишався гладким, шукайте моделі з матовим покриттям. Навіть якщо ви весь день протримаєте смартфон у руках, до вечора на його корпусі не буде відбитків пальців та інших брудних слідів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Samsung залишається на вершині ринку смартфонів у Європі, а Xiaomi та Redmi входить у топ-10

    На початку 2024 року європейський ринок смартфонів показав помірне зростання, збільшивши постачання на 2% порівняно…

    17.06.2024

    iPhone 15 застарів ще до виходу iPhone 16 без підтримки розумного ШІ від Apple

    В останні роки новини Apple вже не приваблюють десятки мільйонів людей по всій планеті, але…

    17.06.2024

    Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

    Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у…

    17.06.2024

    Apple Watch 10 зазнають значних змін, але є і мінуси

    Компанія Apple має намір переробити корпус майбутніх ювілейних Apple Watch. Про це пише MacRumors. Свіжим…

    17.06.2024

    Київстар переводить абонентів на інший тариф без їхньої узгодження

    Абонентка мобільного оператора «Київстар» поділилася неприємною ситуацією, що трапилася з нею. Вона повідомила, що компанія…

    17.06.2024

    Названо поширені помилки користувачів смартфонів

    Протягом років існування мобільних пристроїв виникло чимало міфів і хибних уявлень. Багато хто дотримується цих…

    17.06.2024