Топ-3 поради від iTechua, які збережуть ваш смартфон на роки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Уявіть: ви купили собі смартфон, проходили з ним близько року, і він почав гірше працювати. Гальмує, заряд тримає не так довго, як раніше, та й дисплей уже не такий гладкий. Купувати новий – це витрачати гроші і час на те, щоб до нього звикнути. Такі витрати часто зовсім не в тему.

Реклама

Щоб смартфон якомога довше вам прослужив, за ним потрібно доглядати. Як? Продовжуйте читати, щоб дізнатися.

Порада №1: захищайте смартфон від спеки та морозу

☀️ Жара

Слідкуйте за тим, щоб смартфон не залишався під прямими сонячними променями. Не варто слухати на ньому музику або сидіти в інтернеті, поки ви засмагаєте під палючим сонцем у +30. Замість цього можна згадати, що все ще існують паперові книжки, і взяти на пляж таку.

Не заряджайте смартфон під подушкою: так ви залишите його зовсім без повітря. Цього не варто робити в принципі, а в теплу пору року – тим більше. Якщо у вас чохол із прошарком із мікрофібри на задній панелі, на час заряджання його теж краще зняти. Через мікрофібру девайс сильніше нагрівається.

❄️ Мороз

Коли заходите в приміщення з холоду, залишайте смартфон полежати на 10-30 хвилин. Так він поступово звикне до тепла. Якщо одразу почнете користуватися гаджетом, він “відчує” такий різкий перепад температур.

Багато смартфонів на морозі швидше розряджаються – причому до нуля. Тому взимку особливо виручає технологія швидкого заряджання. Завдяки їй за 10-30 хвилин він з нуля встигне зарядитися до 20-50%.

Порада №2: стежте, щоб всередину смартфона не потрапляла волога

Виробники вже давно роблять телефони такими, що вони не псуються від вологи. Але це не означає, що, якщо ви все-таки намочите смартфон, через це точно не буде проблем. Якщо таке сталося, не намагайтеся допомогти девайсу народними засобами на кшталт рису або мікрохвильовки (так, люди пробували й таке). Просто віднесіть гаджет у ремонт.

Крім вологи на смартфон – і в нього – може потрапити пил. Він псує дисплей і задню поверхню гаджета. Тому рекомендуємо купити звичайний силіконовий чохол і наклеїти на дисплей захисну плівку: начебто дрібниці, а рятують від подряпин. Якщо хочете перестрахуватися, купіть чохол із заглушками від вологи та пилу.

Порада №3: дбайливо очищайте смартфон

Для цього підійде м’яка серветка з мікрофібри. Вона ретельно стирає відбитки пальців та інший бруд із поверхні гаджета. А ще серветка точно його не подряпає.

Якщо вам важливо, щоб корпус смартфона ззаду якомога довше залишався гладким, шукайте моделі з матовим покриттям. Навіть якщо ви весь день протримаєте смартфон у руках, до вечора на його корпусі не буде відбитків пальців та інших брудних слідів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: