Експерти розповіли, що робити, якщо смартфон почав вимикатися сам по собі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У сучасному світі складно без смартфона, адже з його допомогою ми виконуємо безліч важливих функцій, тому, коли пристрій починає мимовільно вимикатися в найневідповіднішу мить, починається хвиля паніки та стресу. Експерти розповіли, чому смартфон може відключатися і як можна вирішити цю проблему.

Реклама

За словами фахівців, причини, через які гаджет вимикається, можна розділити на три основні групи:

  • проблеми з акумулятором;
  • проблеми з програмним забезпеченням (ПЗ);
  • проблеми в платах пристрою.

Щоб зрозуміти, що сталося з пристроєм, постарайтеся пригадати, чи може смартфон падав або об щось ударявся останнім часом. Якщо так і є, тоді проблема може ховатися в механічній частині. Якщо він почав вимикатися після оновлення або встановлення якихось програм – усунення причин варто почати саме з софту. А якщо здулася або перегрілася батарея, тоді значить проблема в ній.

Що робити якщо телефон сам вимикається і вмикається через софт?

Постарайтеся видалити всі програми, які ви встановлювали на смартфон недавно, якщо такої можливості немає, тому що гаджет моментально вимикається, тоді скиньте все до заводських налаштувань за допомогою спеціальної комбінації кнопок. Якщо проблема була в ПЗ, то після цього телефон має почати працювати коректно, єдиний нюанс – не вдасться зберегти файли, збережені на пристрої.

Що робити якщо телефон сам вимикається через акумулятор?

Найпростіший спосіб – купіть новий. І зробити це потрібно якомога швидше, щоб не пошкодити улюблений гаджет, адже його ремонт обійдеться значно дорожче. Якщо проблема не в самій батареї, а з контактами, то достатньо зачистити клеми акумулятора та контакти девайса.

Що робити якщо телефон сам вимикається через “залізо”?

У такому разі, щоб ще більше не пошкодити смартфон, зверніться до сервісного центру. Бо розв’язати проблему з внутрішніми комплектуючими звичайному користувачеві не вдасться, тут знадобиться допомога фахівця.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ