Названо 3 способи захистити свій смартфон від злодіїв і хакерів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Питання захисту мобільних пристроїв від злодіїв і хакерів стає дедалі актуальнішим, бо на телефонах нині стоять банківські додатки, а в пам’яті зберігаються особисті фотографії. Розповідаємо про 3 способи захистити свої персональні дані на випадок втрати або крадіжки смартфона.

Реклама

Надійний пароль

Надійність пароля – одне з найважливіших правил зберігання даних. Для розблокування екрана краще відмовитися від традиційних паролів: PIN-коду або графічного.

Пам’ятайте, що деякі програми також дають змогу встановити паролі. Краще використовувати складний шифр, який складається з декількох символів і містить комбінацію з цифр і букв, бажано в різному регістрі. Але занадто довгим його робити не варто, інакше користуватися смартфоном стане не дуже зручно.

Такий спосіб захисту дасть змогу зменшити ймовірність несанкціонованого доступу до телефона та його вмісту.

Для захисту акаунтів від використання сторонніми використовуйте двоступеневу аутентифікацію. Працює ця система досить просто: крім основного пароля на вхід потрібно ще ввести додатковий, який надсилається за допомогою СМС або аналогічного сервісу на телефон.

Незважаючи на простоту, цей метод є досить надійним і ефективним способом захисту. Якщо у вас багато акаунтів, то можна скористатися спеціальною програмою для зберігання всіх паролів. Однак менеджер паролів має бути з функцією зберігання кодів у зашифрованому вигляді.

Не забувайте час від часу змінювати паролі, хоча б 1 раз на рік.

Функція віддаленого стирання даних

Якщо смартфон був загублений або вкрадений, то для захисту від несанкціонованого доступу до різних акаунтів, а ще важливіше банківських додатків, можна видалити з нього всю інформацію.

У цьому допоможе функція віддаленого стирання даних. Це крайній захід, яким слід скористатися тільки в тому разі, якщо надії знайти смартфон уже не залишилося.

Про безпеку пристрою необхідно подбати заздалегідь і встановити застосунок, поки смартфон перебуває у вас.

Додатки для віддаленого стирання даних підтримується всіма популярними операційними системами: iOS, Android 2.2 і наступні версії, Windows Phone, і називаються відповідно “Знайти iPhone”, “Android Device Manager” або “Find My Device”, “Lenovo LANDesk Management Suite”. Принцип роботи в них практично однаковий.

Видалення даних з iPhone

Для видалення всієї інформації необхідно зайти з комп’ютера в iCloud і скористатися функцією “стерти iPhone”.

Після цієї дії всі дані буде знищено, але телефон уже неможливо буде відстежити або вивести на нього повідомлення. Виконати цю процедуру не так і просто: потрібно буде відповісти на контрольні запитання. Після чого дані з телефону видаляються, а сам він блокується.

Для розблокування iPhone необхідно буде ввести Apple ID і пароль. За відсутності цих даних розблокувати його практично неможливо навіть через техпідтримку.

Стирання з Android

Віддалено стерти дані з Android можна за допомогою додатків Android Device Manager або Find My Device. Після неодноразового оповіщення системи про незворотність операцій, дані з телефону будуть знищені.

Однак цей захід не є повністю безпечним, оскільки за наявності декількох SD-карт дані видаляються тільки з першої з них. Важливо й те, що видалення з SD-карт відбувається за допомогою швидкого форматування, після якого інформацію можна відновити.

У разі, якщо віддалено під’єднатися до телефона не вдається, на допомогу прийде програма Lost Android. Для цього достатньо перейти з будь-якого пристрою на офіційний сайт і встановити її на смартфон віддалено, скориставшись представленою там інструкцією.

Додатки, що відстежують місце розташування телефону

У разі, якщо ви ще сподіваєтеся знайти смартфон, наприклад, якщо ви могли його забути на роботі, вдома або в гостях, то можна відстежити місце розташування пристрою за допомогою спеціальних додатків. Назви найпопулярніших було перераховано в попередньому розділі.

Такі програми дають змогу визначити з комп’ютера або планшета, де перебуває смартфон зараз або де він був увімкнений востаннє. Для цього достатньо з комп’ютера перейти на офіційний сайт встановленого на смартфоні додатка (iCloud для iPhone і Android Device Manager, Lost Android тощо для смартфонів під керуванням Android), і за допомогою логіна та пароля увійти в обліковий запис, далі на карті ви побачите місце, де востаннє було виявлено ваш телефон.

За допомогою цих додатків можна виконати такі дії:

  • показати місце розташування пристрою на карті;
  • подати звуковий сигнал на телефон для самостійного пошуку;
  • заблокувати смартфон і вивести на екран повідомлення про можливість зв’язатися з вами і повідомити про знахідку;
  • видалити всю інформацію з телефону.

Як і у випадку з видаленням даних, додатки мають бути встановлені на смартфон заздалегідь.

Наведені поради дадуть змогу захистити інформацію, що зберігається на смартфоні, від несанкціонованого доступу з боку зловмисників. Однак бажаємо, щоб вам ніколи не довелося шукати свій телефон, а тим паче стирати з нього всі дані.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ