Статті

Топ-5 переваг роз’єму USB Type-C над Apple Lightning

Share

Останні сучасні моделі телефонів оснащені новим універсальним роз’ємом Type-C. Що ж це за нововведення і які його переваги? З усім цим ми розберемося в цій статті.

Де зустрічається USB Type-C

Цей роз’єм можна сміливо назвати кроком вперед для індустрії. Саме тому він уже замінює звичний нам micro usb. Його можна зустріти в більшості нових моделей різних пристроїв. До них відносяться:

  • ноутбуки;
  • планшети;
  • смартфони;
  • флешки.

USB Type-C можна зустріти в MacBook 12″. Що стосується планшетів, то це пристрої Samsung і Acer. Також він є в смартфонах Google Nexus, Microsoft Lumia, ZUK, OnePlus 2 і в популярних на сьогодні Xiaomi Redmi note 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зручність використання

Першою і, напевно, найголовнішою перевагою є зручність у його використанні. Вся справа у властивій йому симетричності. Завдяки їй роз’єм завжди точно потрапляє в гніздо пристрою з першого разу. Роз’єм має двосторонню конструкцію, яку практично неможливо пошкодити. Вставляти кабель можна в будь-якому напрямку. Як би ви його не перевертали, він підійде в будь-якому положенні.

Універсальність

Наступне, що варто відзначити і неодмінно віднести до вагомої переваги, це універсальність. Type-C розроблений для заміни вже існуючих на сьогодні роз’ємів. На деяких моделях смартфонів роз’єм об’єднує в собі аудіо вихід і вихід для зарядки. Також за його допомогою можна підключати док-станції та різні зовнішні пристрої. Type-C дозволяє підключити одночасно до шести пристроїв. Це можуть бути монітори, аудіо пристрої, клавіатури та миші.

Швидкість заряджання

Якість смартфона багато в чому визначається часом його заряджання. Чим швидше заряджається пристрій, тим він кращий. Саме тому найпродуктивнішими і найякіснішими вважаються моделі з Type-C роз’ємом. Він передає заряд потужністю 5 ампер або 100 ват. Це означає, що пристрій має здатність зарядитися в найкоротші терміни. Цю технологію називають швидкою зарядкою або Quick Charge.

Висока швидкість передачі даних

Крім здатності швидко заряджати пристрої Type-C дозволяє швидко передавати дані. Він здатний забезпечити швидкість передачі даних до 10 Гбіт/сек. Завдяки такій швидкості ви зможете легко передати відео у форматі 4К на монітор або телевізор. Також це дає можливість в найкоротші терміни передати великі файли через дріт. Це можливо завдяки вбудованому в роз’єм стандарту 3.1. Але, на жаль, ще не всі роз’єми мають цей стандарт. Є старіші, у яких пропускна здатність 3.0 або навіть 2.0.

Зменшення товщини смартфона

Сучасні виробники смартфонів, під час розробки пристроїв, намагаються зробити їх якомога тоншими. Все тому, що на сьогоднішній день одним з критеріїв вибору пристрою є його товщина. І тут Type-C має велику перевагу.

Як уже було сказано, він здатний поєднати в собі кілька роз’ємів. А це означає, що в смартфоні буде менше отворів. Відповідно, пристрій стане максимально тоншим.

Сучасні технології не стоять на місці. Тому щодня на ринку з’являються новинки пристроїв та їхніх комплектуючих. Однією з таких новинок є USB Type-C. Він розроблений, щоб удосконалити пристрої та вивести їх на новий рівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: USB
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024