Топ-5 переваг роз’єму USB Type-C над Apple Lightning

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні сучасні моделі телефонів оснащені новим універсальним роз’ємом Type-C. Що ж це за нововведення і які його переваги? З усім цим ми розберемося в цій статті.

Де зустрічається USB Type-C

Цей роз’єм можна сміливо назвати кроком вперед для індустрії. Саме тому він уже замінює звичний нам micro usb. Його можна зустріти в більшості нових моделей різних пристроїв. До них відносяться:

  • ноутбуки;
  • планшети;
  • смартфони;
  • флешки.

USB Type-C можна зустріти в MacBook 12″. Що стосується планшетів, то це пристрої Samsung і Acer. Також він є в смартфонах Google Nexus, Microsoft Lumia, ZUK, OnePlus 2 і в популярних на сьогодні Xiaomi Redmi note 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зручність використання

Першою і, напевно, найголовнішою перевагою є зручність у його використанні. Вся справа у властивій йому симетричності. Завдяки їй роз’єм завжди точно потрапляє в гніздо пристрою з першого разу. Роз’єм має двосторонню конструкцію, яку практично неможливо пошкодити. Вставляти кабель можна в будь-якому напрямку. Як би ви його не перевертали, він підійде в будь-якому положенні.

Універсальність

Наступне, що варто відзначити і неодмінно віднести до вагомої переваги, це універсальність. Type-C розроблений для заміни вже існуючих на сьогодні роз’ємів. На деяких моделях смартфонів роз’єм об’єднує в собі аудіо вихід і вихід для зарядки. Також за його допомогою можна підключати док-станції та різні зовнішні пристрої. Type-C дозволяє підключити одночасно до шести пристроїв. Це можуть бути монітори, аудіо пристрої, клавіатури та миші.

Швидкість заряджання

Якість смартфона багато в чому визначається часом його заряджання. Чим швидше заряджається пристрій, тим він кращий. Саме тому найпродуктивнішими і найякіснішими вважаються моделі з Type-C роз’ємом. Він передає заряд потужністю 5 ампер або 100 ват. Це означає, що пристрій має здатність зарядитися в найкоротші терміни. Цю технологію називають швидкою зарядкою або Quick Charge.

Висока швидкість передачі даних

Крім здатності швидко заряджати пристрої Type-C дозволяє швидко передавати дані. Він здатний забезпечити швидкість передачі даних до 10 Гбіт/сек. Завдяки такій швидкості ви зможете легко передати відео у форматі 4К на монітор або телевізор. Також це дає можливість в найкоротші терміни передати великі файли через дріт. Це можливо завдяки вбудованому в роз’єм стандарту 3.1. Але, на жаль, ще не всі роз’єми мають цей стандарт. Є старіші, у яких пропускна здатність 3.0 або навіть 2.0.

Зменшення товщини смартфона

Сучасні виробники смартфонів, під час розробки пристроїв, намагаються зробити їх якомога тоншими. Все тому, що на сьогоднішній день одним з критеріїв вибору пристрою є його товщина. І тут Type-C має велику перевагу.

Як уже було сказано, він здатний поєднати в собі кілька роз’ємів. А це означає, що в смартфоні буде менше отворів. Відповідно, пристрій стане максимально тоншим.

Сучасні технології не стоять на місці. Тому щодня на ринку з’являються новинки пристроїв та їхніх комплектуючих. Однією з таких новинок є USB Type-C. Він розроблений, щоб удосконалити пристрої та вивести їх на новий рівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.