Експерт розповів, як захистити свій Wi-Fi від перехоплення даних

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Несподіване уповільнення інтернету вдома може означати, що хтось інший, можливо, сусіди, використовує вашу Wi-Fi-мережу. Таке попередження прозвучало від доктора технічних наук, який є фахівцем у галузі радіохвильових процесів і технологій.

Щоб перевірити, чи не відбувається несанкціоноване підключення до вашого роутера, рекомендується відключити всі домашні пристрої від мережі. Якщо індикатор на роутері все ще блимає, значить, щось використовує Wi-Fi, можливо, хтось активно користується вашим інтернетом.

Експерт зазначає, що можна скористатися спеціальними мобільними застосунками, які допоможуть виявити злодіїв Wi-Fi. Вони покажуть кількість підключених пристроїв, їхні IP-адреси в мережі, а іноді навіть моделі, бренди та операційні системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб захиститися від таких злодіїв, рекомендується змінити пароль на більш надійний і періодично його оновлювати. Складна комбінація з букв різного регістру і цифр буде безпечнішою. Під час встановлення нового роутера обов’язково поміняйте заводський пароль. Не забувайте також оновлювати програмне забезпечення роутера, оскільки виробники постійно працюють над підвищенням рівня захисту своїх пристроїв.

Також варто відключити застарілі протоколи маршрутизатора, наприклад, WEP. Інший спосіб захисту – використання смарт-антен роутера, які дають змогу підключатися тільки пристроям усередині вашої квартири.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.