Названо вимоги, які Apple висуває всім своїм співробітникам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погляньмо, які якості чекає від своїх колег Тім Кук, генеральний директор Apple? Відразу скажемо: це об’єктивно досить сильні якості, тому якщо ви виховаєте їх у собі, зможете отримати місце не тільки в Apple, а й у будь-якій іншій сильній компанії.

Здатність працювати з іншими

Комунікабельність та легкість співпраці – важлива частина для співробітника такої величезної корпорації, яка постійно має справу з іншими людьми.

«Ми вважаємо, що кожен талановитий співробітник дійсно важливий для компанії, але дві сильні людини, які працюють разом, можуть робити приголомшливу роботу, а невеликі команди можуть робити взагалі неймовірні речі», — Тім Кук.

Сила тут — у поєднанні різних точок зору та вміння домовлятися: саме так можна розвиватися найефективніше, ділитися досвідом, чути потреби та вимоги людей, щоб задовольняти їхні технічні потреби якнайповніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Креативність

“Ми шукаємо людей, які думають по-іншому, які можуть дивитися на проблему і не зациклюватися на догмах, на тому, як ця проблема завжди розглядалася раніше”.

Тут вітають людей із нестандартним мисленням — від співробітників PR та SMM до технічних директорів, конструкторів та інженерів. Вітаються так звані траблшутери : люди, які можуть знайти нетривіальний вихід зі складної ситуації, вирішити проблему нестандартно та оригінально.

Творче вирішення подібних проблем допомагає, в тому числі, обійти конкурентів і залишатися на вершині технологічного розвитку, задавати вектор розвитку для всього ринку: фахівці Apple стають лідерами, за якими тягнуться інші.

Цікавість та допитливість

«Цікавість — це коли тобі щось цікаво, і ти ставиш багато запитань, незалежно від того, чи ти їх вважаєш розумними чи дурними».

«Дивно, що коли хтось починає ставити питання, як це зробив би дитина , це змушує людину по-справжньому глибоко обмірковувати відповіді. І тому ми шукаємо в людях цю вроджену цікавість».

Тяга до нових знань – неодмінна якість для будь-якого новатора. Якщо людина прагне пізнати незвідане, відкрити поки що таємне, розширити можливості та межі людської думки — вона завжди буде на коні. І Apple за такими людьми буквально полює!

Глибина та експертність знань

«Якщо ми робимо щось у галузі промислового дизайну, нам потрібен хтось, хто розуміється на промисловому дизайні і має набір навичок у цій галузі або з часів навчання в коледжі, або займався цим протягом усієї своєї кар’єри», — Тім Кук .

Ідеальний співробітник Apple повинен володіти максимально широким набором навичок у своїй професії, що доступно лише тоді, коли людина безперервно і із задоволенням навчається. Той, хто одного разу відучився в університеті, хай і престижному, і вважає, що тепер знає все, компанії нецікавий.

Чому сам Тім Кук такий важливий для Apple

Компанія вже довгі роки — один із найбільших роботодавців США:

  • 164 000 співробітників full-time (на осінь 2022 року),
  • 12 000 чоловік працюють у штаб-квартирі в Купертіно, Кремнієва Долина, США (головний офіс називається Apple Park).

Тім Кук — топ-менеджер Apple, її генеральний директор та член ради директорів: саме за нього капіталізації «яблучка» вперше в історії перевищила 3 ​​трильйони доларів.

Успіх до Кука прийшов невипадково: до позиції генерального директора (з 2011 року) він працював у IBM, Compaq, Intelligent Electronics, вже в Apple обслуговував продажі та керував наскрізними ланцюжками поставок, тривалий час працюючи головним операційним директором.

Кук зізнається, що фактично живе в Apple Park: приходить раніше за всіх і іноді зовсім не йде. І треба визнати, що його робота приносить чудові результати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.