Топ-5 способів використання ліхтарика в смартфоні, про які ви могли не знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ліхтарик у смартфоні спочатку не замислювався, як ліхтар. Це був спалах для камери. У перших моделях смартфонів зі спалахом в операційній системі не було навіть кнопки включення даної опції. Потрібно було завантажувати окрему програму, щоб включити заповітний ліхтарик. Але зараз спалах та ліхтарик вже є стандартно-сумісним пристроєм у будь-якому смартфоні.

Здавалося б, як можна використовувати ліхтарик у смартфоні? Ну горить і горить. Що ще? А ось і ні, пропоную вам 5 способів використання ліхтарика:

1. Як індикатор дзвінка . Допустимо, ви знаходитесь в такому місці, де буде недоречний гучний дзвінок або вібрація, але ви можете вийти з приміщення і поговорити. У налаштуваннях смартфона можна поставити світлову індикацію дзвінка – коли вам подзвонять ліхтарик блиматиме, що приверне вашу увагу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Світломузика . Існують програми, які розширюють роботу ліхтарика, перетворюючи його на справжнісіньку світломузику! Достатньо ввести до магазину додатків «ліхтарик світломузика» і знайдеться з десяток додатків, які змусять світлодіод блимати в такт музики.

До речі, існують додатки, які разом зі світлом ліхтарика показують на дисплеї різну «музику кольору» поперемінно з ліхтарем.

3. Абетка Морзе . Ви знаходитесь на безлюдному острові, на дворі ніч, поряд пливуть кораблі? Спеціальні програми дозволяють подати сигна SOS або будь-яке інше повідомлення за допомогою світлодіодного спалаху. Вам потрібно тільки написати текст на екрані, і лампочка блиматиме абеткою Морзе!

4. Тьмяний і яскравий ліхтарик . Багато смартфонів мають можливість регулювання яскравості, а деякі не мають. Існують програми, які можуть зробити з вашого ліхтарика дуже тьмяний світильник (заряду вистачить надовго) або ж дуже яскравий ліхтарик!

З підвищеною яскравістю будьте обережні! Програмно яскравість обмежена, але є програми, які знімають обмеження та світлодіод світить на повну потужність. Є ризик, що спалах перегорить, корпус оплавиться. До речі, відомі випадки, коли з програмно знятим обмеженням світлодіод світився так, що пропалював тонкий папір.

5. Існують програми, які включають ліхтарик від бавовни . Наприклад, ви заходите до темної кімнати, не можете намацати вимикати, а смартфон лежить на тумбочці. Просто лясніть у долоні, мікрофон вловить бавовну і включить ліхтарик. Щоб знайти таку програму, введіть до магазину програм «ліхтарик бавовна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.