Статті

Українцям назвали 8 порад для підвищення конфіденційності смартфона

Share

Без смартфона важко уявити життя сучасної людини. Він необхідний для серфінгу в інтернеті, спілкування і зберігання особистої інформації. Останній пункт особливо важливий, оскільки користувач повинен забезпечити надійний захист своїх даних. Зробити це можна за допомогою таких порад.

Увімкніть блокування телефону

Першочергове завдання кожного власника смартфона. Якщо не активувати захист, то отримати доступ до особистої інформації зможе будь-яка людина, яка взяла телефон до рук. Можна вибрати будь-який спосіб блокування. Найнадійнішим вважається пароль або відбиток пальця. Також можна використовувати Face ID.

Не можна переходити за підозрілими посиланнями

Будь-яке посилання в електронній пошті або особистому повідомленні – це ризик. Навіть якщо людина знає відправника. Перед переходом за посиланням варто запитати в людини, для чого вона його надіслала і що там знаходиться. Якщо посилання виглядає цілком природно, то це не гарант його безпеки. Високий ризик нарватися на фішинговий сайт або запустити у свій смартфон шкідливе ПЗ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Регулярне завантаження оновлення даних системи

Якщо для смартфона вийшло оновлення, то необхідно якомога швидше встановити його. Воно не тільки покращує роботу пристрою, а й захищає особисту інформацію від атак зловмисників. Більшість оновлень завантажуються автоматично.

Використання унікальних паролів для кожного сайту

На жаль, велика кількість користувачів смартфонів використовують один або пару паролів на всіх сайтах. Це велика помилка. Якщо зловмисник отримає пароль, то намагатиметься використовувати його на різних акаунтах. Так шанс злому збільшується в кілька разів. Якщо людині важко самостійно придумати унікальний пароль, то можна скористатися спеціальними програмами, які автоматично створюють їх.

Обережніше з відкритими мережами Wi-Fi

Безкоштовні точки доступу вкрай небезпечні, оскільки вони не мають належного захисту. Шахраї можуть перехоплювати особисту інформацію і дані банківських карт. Щоб такого не відбувалося, необхідно вмикати VPN. Бажано, щоб він був надійним і платним.

Завантаження утиліт тільки через магазини

Встановлення додатків через сторонні сайти завжди супроводжується ризиками безпеки. Рекомендується використовувати тільки офіційний Play Market.

Резервне копіювання даних

Корисна функція, яка зберігає всю важливу інформацію в хмарі. Якщо смартфон буде загублений або несподівано зламається, то дані нікуди не пропадуть.

Встановлення антивіруса

Рекомендується кожному смартфону. Антивірус допоможе вчасно виявити шкідливе ПЗ і заблокує його до того моменту, як воно почне свої активні дії. Підійде як платний, так і безкоштовний антивірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Sony 15 травня проведе велику презентацію: що побачимо

    Компанія Sony намітила на 15 травня презентацію новинок. Нам покажуть 2 смартфони. За інформацією з…

    09.05.2024

    Вразливість Telegram дозволяє відстежувати розташування користувачів

    У мережі з'явилася інформація про те, як можна визначити місцезнаходження користувачів Telegram у режимі реального…

    09.05.2024

    Samsung знову починає випускати оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22

    Samsung випустила оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22 на початку цього місяця, але…

    09.05.2024

    Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

    Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з'ясувала, що Apple…

    09.05.2024

    Новий iPad Pro з чіпом M4 виявився потужнішим навіть за MacBook Pro

    За тиждень до офіційної презентації нового iPad Pro з чіпом M4 в мережі з'явилися перші…

    09.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати до 0% – просте пояснення

    Користувачі, які часто розряджають свої мобільні телефони до 0 відсотків, роблять серйозну помилку. Ситуація ще…

    09.05.2024