Статті

Неактивована Windows. Основні нюанси та проблеми використання

Share
Час читання: 2 хв.

Microsoft офіційно пішли з російського ринку, багато користувачів тепер вважають, що Windows став “трофейною системою” і вважають за краще використовувати так звані “піратські версії”. Але на законодавчому рівні нічого не змінилося, правоохоронні органи повинні захищати права правовласників. Але не знаю, як це питання зараз офіційно регулюється і забезпечується. Напевно ніяк, але ми сьогодні не про це.

Багато користувачів не знають, як можна активувати Windows, як легальним, так і нелегальним способами. Вони користуються тим, що є, не бентежачись якимось там написом у кутку. Або вони все знають, але не хочуть, їм не потрібно, їх усе влаштовує і таке інше. Я ні на що не хочу натякати, але такі проблеми вирішуються за кілька хвилин. Ну гаразд, продовжимо.

Часто така ситуація виникає після купівлі такими користувачами на OLX вживаних комп’ютерів або ноутбуків. Передпродажна підготовка багатьох продавців на OLX полягає в перевстановленні Windows. Відповідно, у більшості випадків жодної активації системи не буде.

Windows (інсталяційний образ) зараз можна абсолютно легально завантажити з офіційного сайту Microsoft і встановити на свій комп’ютер. І не потрібно ніякого ключа вводити або якусь ліцензію оплачувати.

А які нюанси існують, якщо користуватися неактивованою Windows? Поговоримо сьогодні про найактуальніші версії Windows 10-11.

Настирливий водяний знак і постійні повідомлення. Хтось до нього звикає і намагається його не помічати, але це дуже настирлива і набридлива річ. Існують способи, які допомагають цей знак тимчасово приховати. Найімовірніше, він буде періодично з’являтися і нагадувати про себе. Не особливо пам’ятаю (поправте мене в коментарях), але цей знак або повідомлення спливає поверх усіх вікон. Наприклад, в іграх або перегляді фільмів.

Повідомлення також будуть періодично “тероризувати” користувача з неактивованою Windows. Вони можуть вискакувати поверх усіх вікон і переривати ваші якісь дії за комп’ютером.

Налаштування персоналізації та деякі сервіси Microsoft будуть сильно обмежені. Але не всі цими налаштуваннями користуються повною мірою, тож і тут нічого страшного. З цим можна жити, хоч і з певною часткою незручностей.

Обмеження за часом використання. Є версії, які можна використовувати без тимчасових обмежень, а є з обмеженим 30-денним терміном використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Взагалі ні про що . Повністю . Стаття повний ноль .

  • Не подобається Віндовз- харе, тоді не користуйтеся й все тут. ПЕРЕХОДІТЬ НА ЛІНУКС! Я тепер затятий лінуксоїд (вже два роки з хвостиком) й анітрохи про це не жалкую. Лінукс БЕЗПЛАТНА Й ЗАВЖДИ БУДЕ БЕЗПЛАТНА, АЖ ДОКИ НЕ ВИБУХНЕ СОНЦЕ Й НЕ НАСТАНЕ СТРАШНИЙ СУД. До речі для простого юзера (тупо тарабанити по клаві, серфити в неті чи дивитись фільми й слухати музику) цього цілком досить (таких 99.5% всіх юзерів по суті). А от якщо ви ІТ- професіонал, серйозний дизайнер по чомусь там типу розробки атомної зброї чи чогось подібного, то я тоді скажу що як правило у вас тоді грошей як кажуть, кури не клюють й вам віддати 300 баксів на купівлю ліцензійної копії Віндовз це як раз плюнути. Коротше дивіться самі, альтернативи реально є, й вивалювати бабло за так я б не радив нікому, особливо якщо у вас немає планів зробити щось ОСОБЛИВЕ...

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Windows
  • Останні записи

    Інсайдери показали Apple Watch X з 2-дюймовим дисплеєм на CAD-рендерах

    Чутки свідчать, що Apple планує суттєво оновити Apple Watch до десятої річниці пристрою, і 91mobiles…

    26.06.2024

    ChatGPT для macOS став доступним для всіх користувачів без обмежень

    Компанія OpenAI оголосила, що додаток ChatGPT для Mac став доступним для всіх користувачів. Хоча додаток…

    26.06.2024

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024

    Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

    Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа…

    26.06.2024