Статті

Неактивована Windows. Основні нюанси та проблеми використання

Share

Microsoft офіційно пішли з російського ринку, багато користувачів тепер вважають, що Windows став “трофейною системою” і вважають за краще використовувати так звані “піратські версії”. Але на законодавчому рівні нічого не змінилося, правоохоронні органи повинні захищати права правовласників. Але не знаю, як це питання зараз офіційно регулюється і забезпечується. Напевно ніяк, але ми сьогодні не про це.

Багато користувачів не знають, як можна активувати Windows, як легальним, так і нелегальним способами. Вони користуються тим, що є, не бентежачись якимось там написом у кутку. Або вони все знають, але не хочуть, їм не потрібно, їх усе влаштовує і таке інше. Я ні на що не хочу натякати, але такі проблеми вирішуються за кілька хвилин. Ну гаразд, продовжимо.

Часто така ситуація виникає після купівлі такими користувачами на OLX вживаних комп’ютерів або ноутбуків. Передпродажна підготовка багатьох продавців на OLX полягає в перевстановленні Windows. Відповідно, у більшості випадків жодної активації системи не буде.

Windows (інсталяційний образ) зараз можна абсолютно легально завантажити з офіційного сайту Microsoft і встановити на свій комп’ютер. І не потрібно ніякого ключа вводити або якусь ліцензію оплачувати.

А які нюанси існують, якщо користуватися неактивованою Windows? Поговоримо сьогодні про найактуальніші версії Windows 10-11.

Настирливий водяний знак і постійні повідомлення. Хтось до нього звикає і намагається його не помічати, але це дуже настирлива і набридлива річ. Існують способи, які допомагають цей знак тимчасово приховати. Найімовірніше, він буде періодично з’являтися і нагадувати про себе. Не особливо пам’ятаю (поправте мене в коментарях), але цей знак або повідомлення спливає поверх усіх вікон. Наприклад, в іграх або перегляді фільмів.

Повідомлення також будуть періодично “тероризувати” користувача з неактивованою Windows. Вони можуть вискакувати поверх усіх вікон і переривати ваші якісь дії за комп’ютером.

Налаштування персоналізації та деякі сервіси Microsoft будуть сильно обмежені. Але не всі цими налаштуваннями користуються повною мірою, тож і тут нічого страшного. З цим можна жити, хоч і з певною часткою незручностей.

Обмеження за часом використання. Є версії, які можна використовувати без тимчасових обмежень, а є з обмеженим 30-денним терміном використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Взагалі ні про що . Повністю . Стаття повний ноль .

  • Не подобається Віндовз- харе, тоді не користуйтеся й все тут. ПЕРЕХОДІТЬ НА ЛІНУКС! Я тепер затятий лінуксоїд (вже два роки з хвостиком) й анітрохи про це не жалкую. Лінукс БЕЗПЛАТНА Й ЗАВЖДИ БУДЕ БЕЗПЛАТНА, АЖ ДОКИ НЕ ВИБУХНЕ СОНЦЕ Й НЕ НАСТАНЕ СТРАШНИЙ СУД. До речі для простого юзера (тупо тарабанити по клаві, серфити в неті чи дивитись фільми й слухати музику) цього цілком досить (таких 99.5% всіх юзерів по суті). А от якщо ви ІТ- професіонал, серйозний дизайнер по чомусь там типу розробки атомної зброї чи чогось подібного, то я тоді скажу що як правило у вас тоді грошей як кажуть, кури не клюють й вам віддати 300 баксів на купівлю ліцензійної копії Віндовз це як раз плюнути. Коротше дивіться самі, альтернативи реально є, й вивалювати бабло за так я б не радив нікому, особливо якщо у вас немає планів зробити щось ОСОБЛИВЕ...

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Windows
  • Останні записи

    Київстар переводить абонентів на інший тариф без їхньої узгодження

    Абонентка мобільного оператора «Київстар» поділилася неприємною ситуацією, що трапилася з нею. Вона повідомила, що компанія…

    17.06.2024

    Названо поширені помилки користувачів смартфонів

    Протягом років існування мобільних пристроїв виникло чимало міфів і хибних уявлень. Багато хто дотримується цих…

    17.06.2024

    Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

    Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.…

    17.06.2024

    Google Pixel 9 з новим чіпом Tensor G4: результати тестів Geekbench 6

    Недавно в мережі з'явилися витоки, що розкривають деякі технічні характеристики майбутнього смартфона Google Pixel 9.…

    17.06.2024

    iOS 18 дозволяє замінити «Привіт, Siri» на будь-яку іншу фразу

    За інформацією від авторитетного оглядача пристроїв Apple Марка Гурмана з Bloomberg, з виходом iOS 18…

    17.06.2024

    Нові Apple Watch стануть тоншими і отримають більші екрани

    Як ми вже повідомляли сьогодні, Apple, схоже, взяла курс на зміну дизайну своїх продуктів. Якщо…

    17.06.2024