Неактивована Windows. Основні нюанси та проблеми використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft офіційно пішли з російського ринку, багато користувачів тепер вважають, що Windows став “трофейною системою” і вважають за краще використовувати так звані “піратські версії”. Але на законодавчому рівні нічого не змінилося, правоохоронні органи повинні захищати права правовласників. Але не знаю, як це питання зараз офіційно регулюється і забезпечується. Напевно ніяк, але ми сьогодні не про це.

Багато користувачів не знають, як можна активувати Windows, як легальним, так і нелегальним способами. Вони користуються тим, що є, не бентежачись якимось там написом у кутку. Або вони все знають, але не хочуть, їм не потрібно, їх усе влаштовує і таке інше. Я ні на що не хочу натякати, але такі проблеми вирішуються за кілька хвилин. Ну гаразд, продовжимо.

Часто така ситуація виникає після купівлі такими користувачами на OLX вживаних комп’ютерів або ноутбуків. Передпродажна підготовка багатьох продавців на OLX полягає в перевстановленні Windows. Відповідно, у більшості випадків жодної активації системи не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows (інсталяційний образ) зараз можна абсолютно легально завантажити з офіційного сайту Microsoft і встановити на свій комп’ютер. І не потрібно ніякого ключа вводити або якусь ліцензію оплачувати.

А які нюанси існують, якщо користуватися неактивованою Windows? Поговоримо сьогодні про найактуальніші версії Windows 10-11.

Настирливий водяний знак і постійні повідомлення. Хтось до нього звикає і намагається його не помічати, але це дуже настирлива і набридлива річ. Існують способи, які допомагають цей знак тимчасово приховати. Найімовірніше, він буде періодично з’являтися і нагадувати про себе. Не особливо пам’ятаю (поправте мене в коментарях), але цей знак або повідомлення спливає поверх усіх вікон. Наприклад, в іграх або перегляді фільмів.

Повідомлення також будуть періодично “тероризувати” користувача з неактивованою Windows. Вони можуть вискакувати поверх усіх вікон і переривати ваші якісь дії за комп’ютером.

Налаштування персоналізації та деякі сервіси Microsoft будуть сильно обмежені. Але не всі цими налаштуваннями користуються повною мірою, тож і тут нічого страшного. З цим можна жити, хоч і з певною часткою незручностей.

Обмеження за часом використання. Є версії, які можна використовувати без тимчасових обмежень, а є з обмеженим 30-денним терміном використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.