Статті

Як захистити свою мережу Wi-Fi від хакерів

Share
Час читання: 2 хв.

Перевага Wi-Fi в тому, що ви можете використовувати свої гаджети в будь-якому місці будинку. Хочете виходити в Інтернет за допомогою планшета, відпочиваючи на дивані? Або ви хочете завантажити останні рецепти на свій ноутбук на кухні? Чудово, все це можливо.

На жаль, така корисна річ, як Wi-Fi, як і раніше, має низку незручностей, з якими нам доводиться стикатися. Одна з них – безпека. PC World вирішили показати нам 4 способи, як захистити вашу мережу Wi-Fi від хакерів.

Захистіть свій роутер

Перше, що вам потрібно зробити під час купівлі роутера – це забезпечити максимальну безпеку і захист. Це означає використання правильного шифрування для ваших даних, зміну пароля маршрутизатора за замовчуванням і зміну імені мережі або SSID.

Безпечно діліться

Щоб захистити вашу мережу, рекомендується тримати її подалі від усіх своїх друзів і гостей. Але що робити, коли до нас приходять гості або ми влаштовуємо вечірку і нам потрібен доступ в Інтернет? Багато маршрутизаторів дають змогу створювати дві бездротові мережі, які можуть працювати одночасно: наприклад, одну для вас, а іншу – для ваших гостей.

Перевага цього полягає в тому, що ви можете використовувати пароль безпеки для захисту вашої основної мережі та всіх під’єднаних до неї домашніх пристроїв, водночас пропонуючи своїм гостям доступ до Інтернету через другу мережу.

Оновіть підключення своїх гаджетів

Після того, як ви увімкнете шифрування та ім’я мережі, всі бездротові гаджети, підключені до мережі, будуть виключені з неї. Тому вам потрібно буде заново підключити свої пристрої.

– Деякі роутери та гаджети мають WPS або Wi-Fi Protected Setup. Це означає, що вам потрібно одночасно натиснути кнопку WPS на маршрутизаторі та кнопку WPS на пристрої, і налаштування автоматично зміняться.

Остерігайтеся шахрайських мереж

Одна з улюблених хитрощів хакерів – створення шахрайських мереж, схожих на вашу та таких, що мають схожі назви. Ось чому рекомендується час від часу використовувати такі додатки, як Network Analyzer (Apple) або Wi-Fi Analyzer (Android), або програму Windows, наприклад Vistumbler, щоб відслідковувати мережі навколо вас і швидко реагувати, якщо ви виявите повторювані або такі, що вводять в оману, назви мереж.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Найкращим смартфоном Apple визнано модель 2020 року

    Розробники AnTuTu опублікували результати вересневого «народного» рейтингу пристроїв на iOS та iPadOS у Китаї. Під…

    11.10.2024

    Оновлення Windows 11 24H2 створює на комп’ютерах кеш, який неможливо видалити

    Оновлення Windows 11 24H2 автоматично створює кеш розміром 9 ГБ, який неможливо видалити. Після оновлення…

    11.10.2024

    Apple показала на відео, як безпечно та ефективно мити сіточки в AirPods Pro

    Компанія Apple випустила невеликий навчальний відеоролик, в якому розповіла про спосіб очищення сіток своїх навушників.…

    11.10.2024

    Умільці зібрали прозорий iPhone 16 Pro, який вражає своїм зовнішнім виглядом

    У мережі з'явилися фото флагманського смартфона Apple, котрий кастомізували у стилі Nothing. Про пристрій написали…

    11.10.2024

    Apple припинила підписувати iOS 18.0

    Компанія Apple припинила підписувати iOS 18.0, що не дозволить користувачам iPhone, що оновилися до iOS…

    11.10.2024

    Apple гаджети вигідніше перепродавати у порівнянні з Android

    Власники iPhone активно продають свої пристрої та здають їх у trade-in. 41% із них змогли…

    11.10.2024