Статті

Чого чекає від комп’ютера школяр і студент

Share
Час читання: 2 хв.

Дізнався у школярів і студентів, з якими комп’ютерами їм зручніше. Розповідаю підписникам і читачам блогу. Попереду новий навчальний рік. Не помиляємося при виборі навчального компа. Не переплачуємо за порожні навороти.

Молодша школа

Молодшим школярам простіше з сенсорним екраном. І неважливо – наворочений останній iPad чи бюджетний планшет з Android. П’ятирічний син приятеля ще в дитячому садку. Сам вмикає і вимикає звук. Багато дорослих навіть не знають, що так можна – приглушити звук. А малюк знає. Якщо прикупити до планшетного комп’ютера чохол із клавіатурою, виходить повноцінний ноутбук з Андроїдом.

Старші діти розбираються в компах краще за дорослих. Дев’ятирічній племінниці колеги віддали дуже старий ноут з Windows XP. Незадоволена. Місця на 32 ГБ диску мало. І комп повільний. Дівчинка тямуща. Захоплюється математикою і бере дистанційні уроки гітари. Купили їй дешевий планшет – сподобався. Дітям важливо, щоб звук був якісний. Адже сучасні учні дивляться навчальні відео в YouTube. Багато хто навчається онлайн.

4-11 класи

Восьмикласники мріють про геймерський ПК або ноут. Щоб можна було підключити великий монітор. І запускати відеоігри 120 кадрів на секунду. Але відповідальні діти й самі розуміють різницю між “хочу” і “треба”. Для навчання потрібен ноутбук із діагоналлю екрана 14-15″. Щоб Chrome не гальмував. А відео йшло без зависань. Оперативної пам’яті не менше 4 ГБ. Краще – 8 гігабайт. Велика відстань між клавішами – добре. Адже друкувати доводиться багато.

Університет

У студента вишу вимоги до ноутбука залежать від спеціальності. Якщо треба запускати інженерний софт або ПЗ для відеомонтажу – потрібен комп із продуктивним процесором. Тонкий і легкий, щоб зручно було носити на заняття. Для дистанційного навчання потрібні якісна камера, мікрофон і динаміки. Після повернення до очного навчання онлайн заходи залишаються. Знайомий студент каже: через низьку якість звуку важко концентруватися на занятті. Неможливо нормально спілкуватися з викладачем та одногрупниками. Майбутньому інженеру та ІТ-фахівцю потрібен такий самий комп, як і професіоналу, що відбувся. Вчитися треба на сучасних версіях програм.

Художнику і дизайнеру комфортніше з великим планшетом. Перша вимога до девайсу – продуктивний графічний процесор. Потрібен і стилус.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Нове оновлення Windows 11 роздратувало користувачів через два незрозумілі баги

    У мережі поширюються скарги користувачів Windows 11, які встановили останній великий апдейт. Подробиці зібрали у…

    12.10.2024

    Nothing тестує Android 15 на Phone 2a перед флагманом Phone 2

    Компанія Nothing, відома своїми смартфонами та навушниками з мінімалістичним дизайном, пояснила, чому насамперед почала тестувати…

    12.10.2024

    Apple може стати лідером ринку смартфонів до 2025 року

    Apple прогнозують стати найбільшим постачальником смартфонів у світі вже до 2025 року. Про це повідомляє…

    12.10.2024

    YouTube змінив дизайн кнопки пропуску реклами, зробивши її менш зручною

    Останніми днями деякі користувачі Ютуб помітили, що пропускати рекламу стало складніше. На Reddit активно обговорюють…

    12.10.2024

    Google подає апеляцію на рішення суду по магазинах додатків Android

    Google подала апеляцію на рішення суду у справі Epic Games, яке може значно змінити екосистему…

    12.10.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий вигляд об’єктивів камери

    Чутки про великі оновлення камери для Samsung Galaxy S25 Ultra не підтвердилися. Згідно з останніми…

    12.10.2024